X

Poliția de Frontieră dezminte că liderul „Șansa” a fost reținut

Poliția de Frontieră dezminte că liderul „Șansa” a fost reținut

Poliția de Frontieră dezminte informațiile potrivit cărora liderul Partidului „Șansă”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor, ar fi fost reținut, aseară pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), transmite postul de televiziune Moldova1.

Citește și: Nu se zboară peste Moldova! Spațiul aerian a fost închis

Purtătoarea de cuvânt a instituției, Raisa Novițchi, a declarat pentru „Teleradio-Moldova” că polițiștii de frontieră desfășoară procedurile de control, conform prevederilor legale.

Aseară, după ce s-a întors cu o cursă din Moscova, unde a participat la un forum economic, Liderul „Șansa”, Alexei Lungu, a fost supus unor proceduri suplimentare de control. Soția acestuia, însă, Diana Spătărel a declarat, într-un live pe rețelele de socializare, că soțul ei a fost reținut.

Precizăm că, în aceste zile, la Moscova s-a desfășurat forumul economic BRICS 2024. La eveniment au participat, inclusiv Alexei Lungu și deputata Irina Lozovan, cercetată penal pentru finanțarea partidelor politice din R. Moldova în interesul fugarului Ilan Șor. Cei doi au optat, la Moscova, pentru apropierea Republicii Moldova de Federația Rusă și distanțarea de Uniunea Europeană.

Tags: Alexei Lungu liderul ȘansaLungu AeroportLungu reținutpoliţia de frontieră
Știrile zilei