X

Poliția de Frontieră din R. Moldova a primit un lot de antidrone din partea GS Foundation

Poliția de Frontieră din R. Moldova a primit un lot de antidrone din partea GS Foundation

20 de polițiști de frontieră din R. Moldova au fost instruți în utilizarea sistemelor de bruiere a undelor și a aparatelor de zbor fără pilot la bord. La finalul cursului, instituția a primit un lot de antidrone din partea GS Foundation, un ONG german, cu o valoare de 289000 euro.

Potrivit unui comunicat de presă, scopul principal al acestui proiect este îmbunătățirea supravegherii aeriene a frontierei Republicii Moldova, în vederea prevenirii migrației ilegale și a amenințărilor teroriste, potrivit infoprut.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

„Instruirea polițiștilor de frontieră în utilizarea avansată a sistemelor de bruiere a undelor și a aparatelor de zbor fără pilot este o etapă esențială în atingerea acestui obiectiv pentru securitatea națională”, precizează sursa citată.

Donația a fost realizată în cadrul Proiectului „Dezvoltarea unității de monitorizare aeriană în cadrul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova”.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Tags: antidroneGS FoundationMoldovaONG
Știrile zilei