X

Poliţia din Hong Kong a dezamorsat două bombe artizanale – VIDEO

Poliţia din Hong Kong a anunţat luni seara că a dezamorsat două bombe artizanale în incinta unui colegiu din Hong Kong şi a deschis o anchetă pentru a stabili dacă acestea au legătură cu protestele antiguvernamentale din insulă, relatează marţi AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Cele două dispozitive, care conţineau în total 10 kilograme de explozibil, au fost găsite de un gardian la colegiul Wah Yan din cartierul de afaceri Wan Chai.

Citeşte şi: Alertă maximă în Chile: Un avion militar A DISPĂRUT de pe radar!

“Bombele erau terminate, în stare perfectă de funcţionare şi gata de utilizare” şi “aveau un singur scop: să omoare şi să mutileze”, a declarat presei un responsabil al geniştilor, Alick McWhirter.

Dispozitivele artizanale erau realizate pe bază de nitrat de amoniu, dar conţineau şi cuie pentru a provoca pagube şi mai mari şi puteau fi detonate cu ajutorul unui telefon mobil.

Poliţia consideră că ele nu aveau ca ţintă colegiul în care au fost găsite, ci doar au fost ascunse acolo în vederea utilizării ulterioare.

Citeşte şi: Incident ARMAT într-un spital din Cehia! Sunt morţi şi răniţi!

Descoperirea are loc în contextul în care Hong Kongul se confruntă de şase luni cu manifestaţii care au zdruncinat metropola de obicei stabilă. Totuşi, în ultimele trei săptămâni numărul ciocnirilor dintre poliţie şi manifestanţi pro-democraţie a scăzut spectaculos, iar duminică un amplu miting s-a derulat în mod paşnic.

În octombrie, poliţia a anunţat că în cursul ciocnirilor din cartierul hongkonghez Mongkok a fost detonat un dispozitiv exploziv cu telecomandă care ar fi putut fi declanşat şi un ajutorul unui telefon mobil. Nu s-au înregistrat răniţi în urma acelui incident.

Tags: Alick McWhirterbombe artizanalecolegiul Wah Yanhong kongpolitieWan Chai
Categorii: Știrile zilei