Poliţia din Malaezia a blocat accesul opoziţiei în clădirea Parlamentului

Publicat:

Poliţia din Malaezia a împiedicat luni aproximativ 100 de parlamentari ai opoziţiei să se apropie de clădirea forului legislativ, după un miting în piaţa principală din capitala Kuala Lumpur, relatează dpa, potrivit agerpres.

Parlamentarii protestau împotriva anunţului din weekend privind amânarea sine die a sesiunii parlamentare prevăzute pentru luni, ca urmare a raportării a 11 cazuri de coronavirus în clădire, săptămâna trecută.


Citeşte şi: Noi arestări după tentativa de lovitură de stat din Madagascar – Black News

Printre membrii parlamentului care au protestat s-a numărat Mahathir Mohamad, fost prim-ministru, acum în vârstă de 96 de ani şi care a condus executivul până în februarie 2020, fiind cel mai vârstnic şef de guvern din lume.

Syed Saddiq, un parlamentar de opoziţie care a fost ministrul sporturilor în guvernul lui Mahathir, a susţinut că amânarea sesiunii nu are sens, dat fiind că “aproape toţi parlamentarii şi oficialii au primit două doze de vaccin”.

Reuniunea parlamentară de luni urma să fie ultima dintr-o sesiune convocată din scurt, după ce premierului Muhyiddin Yassin i s-a cerut demisia de către cel mai mare partid din coaliţia guvernamentală.

Muhyiddn a rezistat, dar luni liderii opoziţiei i-au solicitat să permită organizarea unui vot de neîncredere.

“Dacă avem în vedere numărul de deputaţi, guvernul Muhyiddin a căzut”, a declarat liderul opoziţiei Anwar Ibrahim, în timpul mitingului din Dataran Merdeka (Piaţa Independenţei).

Poliţia i-a chestionat duminică pe liderii unui alt protest antiguvernamental desfăşurat în piaţă cu o zi înainte.

Citeşte şi: ATAC terorist în Niger! 15 militari au fost ucişi şi alţi şase sunt ‘daţi dispăruţi’ – Black News

Premierul Muhyiddin s-a confruntat cu critici dure cu privire la răspunsul guvernului la pandemie. În mai, în ţară a fost impus un “lockdown total”, al treilea din ţară, în condiţiile în care numărul cazurilor raportate de contaminare crescuse la circa 4.000 pe zi. Între timp, această cifră a crescut de aproape patru ori, atingând peste 15.700 luni, conform Ministerului Sănătăţii.

Economia a fost puternic afectată, producţia industrială din iulie ajungând probabil la cel mai scăzut nivel de la primele lockdown-uri de pe plan global de anul trecut, potrivit unui studiu realizat de IHS Markit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.