Poliţia din R.Moldova a destructurat formaţiuni ‘orchestrate de Moscova’ pentru a destabiliza ţara

Publicat:

Poliţia din Republica Moldova a anunţat duminica aceasta, cu câteva ore înainte de o manifestaţie antiguvernamentală, că a arestat membri ai unei reţele “orchestrate de Moscova” cu scopul de a destabiliza ţara, transmit France Presse şi Moldpres, potrivit agerpres

În urma percheziţiilor efectuate sâmbătă seara, 25 de bărbaţi au fost interogaţi de anchetatori, iar şapte au fost reţinuţi, a declarat şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Viorel Cernătean, într-o conferinţă de presă.


Citește și : Papa Francisc spune că este dispus să călătorească în Ucraina și Rusia

Un agent a reuşit să se infiltreze în grupul condus de un ruso-moldovean, a precizat el, citând ”zece ore” de înregistrări video şi audio.

”Informaţiile despre implicarea grupăƒrilor din Federaţia Rusムau fost confirmate, inclusiv de agentul nostru sub acoperire, care a intrat în contact cu persoana din Moscova, sub pseudonimul ‘Mayin Sandu’, trimis la Chişinăƒu pentru a efectua instruirile necesare. Acesta este un individ cu cetăƒţenie dublăƒ, atât a Republicii Moldova, cât şi a Federaţiei Ruse, care în repetate rânduri şi-a schimbat numele. Acesta a sosit la Chişinăƒu pe 9 martie pentru a stabili programul de mai departe. În urma acţiunilor de urmăƒrire, implicit înregistrăƒrilor video, s-a aflat despre infiltrarea a zece grupuri, a câte 5-10 persoane, cu anumite însemne, responsabile de măƒsurile de destabilizare, cu o remunerare de circa zece mii de dolari per capita”, a spus Viorel Cernăƒuţeanu.

Autorităţile moldoveneşti au explicat că au acţionat după ce “au primit informaţii despre organizarea de către serviciile speciale ruseşti a unor acţiuni destabilizatoare pe teritoriul nostru prin intermediul unor demonstraţii”.

Mai multe acţiuni de protest au început în capitala Republicii Moldova încムîn toamna anului 2022. Problemele invocate de protestatari ţin de aspecte sociale, cum ar fi săƒrăƒcia, creşterea preţurilor, nemulţumirile faţムde guvernare ş.a. însムacestea nu au un caracter masiv, deoarece mai multe investigaţii au arăƒtat cムprotestatarii participムnu din convingeri, ci contra platăƒ, ceea ce compromite ideea de protest.

Citește și : Senatul francez a adoptat contestata reformă a pensiilor

Partidul oligarhului pro-rus fugar Ilhan Şor a organizat mai multe mitinguri, pentru care este suspectat că a plătit participanţii. O nouă demonstraţie este programată pentru această duminică după-amiază în capitala Chişinău.

Republica Moldova, aflată anterior în sfera de influenţă a Rusiei, este condusă în prezent de autorităţi ferm orientate spre integrarea europeană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.