X

Poliţia din Sri Lanka a găsit 87 de detonatoare de bombe în cea mai mare autogară din Colombo

Poliţia din Sri Lanka a găsit 87 de detonatoare de bombe în autogara principală din capitala Colombo, la o zi după seria de atentate sinucigaşe în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 290 de persane, inclusiv cetăţeni străini, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Forţele de ordine anunţă, într-un comunicat, că ’87 de detonatoare au fost descoperite în autogara privată Bastian Mawatha din Pettah’, un cartier al capitalei situat la jumătatea distanţei între hotelurile şi biserica din Colombo lovite duminică de explozii.

Citește și: Zeci de persoane au fost arestate după atentatele din Sri Lanka. Bilanțul victimelor se apropie de 300 de morți!

‘Poliţia a găsit 12 dintre detonatoare împrăştiate pe sol şi, ulterior, a cercetat o groapă de gunoi în care au mai fost găsite încă 75’, au precizat autorităţile.

Guvernul a anunţat luni decretarea stării de urgenţă de la mijlocul nopţii de luni (18:30 GMT) din motive de ‘securitate publică’.

Citește și: Trei provocări majore pentru actorul de comedie devenit președinte în Ucraina

Starea de urgenţă are drept scop întărirea acţiunii forţelor de securitate, dotându-le cu puteri speciale. Starea de urgenţă ‘a fost decisă în scopul de a autoriza poliţia şi cele trei forţe (ale armatei) să asigure securitatea publică’, a comunicat preşedinţia.

Tags: autogarăBastian MawathabombeColombodetonatoarePettahSri Lanka
Categorii: Știrile zilei