Poliţia din Sri Lanka reţine activişti-cheie şi intenţionează să aresteze noi sute de protestatari antiguvernamentali

Publicat:

Poliţia din Sri Lanka a reţinut cel puţin 12 activişti şi intenţionează să aresteze noi sute de protestatari antiguvernamentali pe care îi acuză de implicare în acte de vandalism care au prejudiciat statul şi proprietatea privată, relatează DPA, potrivit agerpres.

Un ofiţer superior de poliţie a declarat vineri că, în plus faţă de arestările activiştilor-cheie, alte cel puţin 300 de persoane implicate în fapte violente au fost identificate, dar încă nu arestate.


Citeşte şi: Scumpirea petrolului şi gazelor A DUBLAT profitul şi vânzările grupului OMV – Black News

Sri Lanka se află în prezent sub o stare de urgenţă ce acordă poliţiei şi forţelor armate puteri extinse pentru a efectua arestări.

Protestatarii identificaţi de poliţie au fost acuzaţi de pătrundere în clădiri ale statului unde au provocat pagube, de asalt asupra sediului televiziunii de stat şi întreruperea transmisiilor, ciocniri cu forţele de securitate şi rănirea acestora şi incendierea reşedinţei private a preşedintelui Ranil Wickremesinghe.

Principalele partide de opoziţie au criticat puternic guvernul pentru arestarea protestatarilor.

“Acesta este un abuz clar de putere şi guvernul se răzbună pe cei care au organizat protestele”, a declarat deputatul de opoziţie Mathiaparanan Abraham Sumanthiran.

“Poate că au fost oameni care au cauzat daune proprietăţii, iar ei ar putea fi arestaţi. Dar aici guvernul este într-o vânătoare de vrăjitoare pentru protestatari nevinovaţi”, a spus el.

Citeşte şi: Ruşii vor CIOPÂRŢIREA Ucrainei (FOTO)! Ţara vecină ar rămâne doar cu regiunea Kiev – Black News

Protestele antiguvernamentale au zguduit Sri Lanka din aprilie şi în cele din urmă l-au forţat pe fostul preşedinte Gotabaya Rajapaksa să fugă din ţară la 13 iulie. Wickremesinghe a fost ales ca nou preşedinte printr-un vot parlamentar la 20 iulie.

Starea de urgenţă a fost declarată la 17 iulie pentru o perioadă de o lună. Ea poate fi prelungită de parlament lunar, dacă este necesar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.