X

Poliţia ecuadoriană a confiscat o tonă de cocaină având ca destinaţie Bulgaria

Poliţia ecuadoriană a informat sâmbătă că a confiscat o tonă de cocaină în timpul unui raid desfăşurat în provincia Guayas, situată în sud-estul ţării andine, transmite EFE, potrivit agerpres.   

Pe contul său de Twitter, poliţia a anunţat că în Guayaquil (capitala provinciei Guayas) “a fost confiscată O TONĂ de cocaină, având ca destinaţie Bulgaria”.

Citește și : Peter Szijjarto oferă ajutorul Ungariei, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa

 

La rândul său, un coordonator antinarcotice, Manuel Gomez, a afirmat într-o conferinţă de presă că în cadrul operaţiunii, botezată Matrix, s-a confiscat o tonă dintr-o substanţă ascunsă într-un container în portul Guayaquil.

Un câine al poliţiei a dat alarma cu privire la prezenţa substanţei care, la testul efectuat la faţa locului “s-a dovedit a fi cocaină”, a spus oficialul ecuadorian, care a adăugat că, în urma acestei operaţiuni, au fost retrase de pe piaţă 9,4 milioane de doze.

Pe de altă parte, acelaşi oficial a comentat că o altă operaţiune denumită “Jupiter”, a poliţiei locale, “în coordonare cu angajaţi ai Gărzilor de Coastă ale SUA, cu forţele navale din Ecuador şi cu poliţia din Columbia”, a permis identificarea şi localizarea unei ambarcaţiuni care era folosită “pentru transportul drogurilor pe cale maritimă”.

Citește și : Viktor Orban: Europa Centrală trebuie să aibă o mai mare influenţă în elaborarea politicilor UE

În această operaţiune au fost reţinuţi doi cetăţeni ecuadorieni, doi columbieni şi un mexican, “care sunt presupuşii responsabili ai transportului a aproximativ o tonă şi jumătate de cocaină”, a spus Gomez, care a anunţat că atât indivizii reţinuţi, cât şi probele prelevate “sunt transferate în Statele Unite”.

Tags: cocainaGuayaquilManuel GomezMatrix
Categorii: Știrile zilei