Poliţia elenă caută o cercetătoare britanică DISPĂRUTĂ în Ikaria

Publicat:

O vastă operaţiune poliţienească a fost lansată pe insula greacă Ikaria din Marea Egee pentru a găsi o cercetătoare britanică în vârstă de 34 de ani, dispărută de două zile, a informat miercuri poliţia, citată de AFP, potrivit agerpres.

“Un elicopter al poliţiei a părăsit marţi seara Atena pentru a transporta forţe poliţieneşti, echipate cu un dispozitiv special, care permite localizarea persoanelor”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei elene.


Citeşte şi: Kim Jong Un îi avertizează pe americani şi nord-coreeni

Potrivit relatărilor apărute în presă, astrofiziciana Natalie Christopher, stabilită în Nicosia, a ajuns sâmbăta trecută pe insula Ikaria împreună cu partenerul ei cipriot, în vârstă de 38 de ani.

Luni dimineaţă, ea a ieşit din hotelul unde era cazată, din apropierea portului Agios Kirykos, pentru a face jogging şi nu s-a mai întors, potrivit unei declaraţii a partenerului său, preluată de presa elenă şi cipriotă.

Poliţiştii veniţi de la Atena şi-au unit forţele cu pompierii, poliţia portuară din Ikaria şi voluntarii care ajută în acest caz, potrivit unui comunicat al direcţiei poliţiei din nordul Mării Egee.

De asemenea, a fost deschisă o anchetă preliminară pentru a determina condiţiile în care a dispărut astrofiziciana.

Dispariţia sa vine la trei săptămâni după uciderea, în Creta, a cercetătoarei americane Suzanne Eaton, o cunoscută specialistă în biologie moleculară, în vârstă de 59 de ani, care călătorise pe cunoscuta insulă turistică pentru o conferinţă şi făcea jogging în ziua dispariţiei sale, pe 2 iulie.

Citeşte şi: Iran cere sprijinul ONU în războiul psihologic cu SUA

Trupul victimei a fost descoperit câteva zile mai târziu într-o grotă folosită ca bunker nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, nu departe de staţiunea Chania, unde avea loc conferinţa.

Poliţia, care a arestat de atunci un cretan în vârstă de 27 de ani, considerat principalul suspect în acest caz, crede că autorul crimei a vrut să-şi abuzeze sexual victima.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.