Poliţia examinează trei colete suspecte, găsite în sediul parlamentului scoţian

Publicat:

Trei plicuri similare, dintre care unul conţinea o pudră albă suspectă, erau examinate marţi după-amiază de poliţie la sediul parlamentului scoţian, o parte a imobilului fiind evacuat din cauza acestui incident, transmite Reuters, conform agerpres.

Plicurile au fost adresate parlamentarilor conservatori Liz Smith, Jamie Halcro-Johnston şi Edward Mountain, conform unei surse din legislativul scoţian. O parte a clădirii care găzduieşte această instituţie a fost evacuată.


La locul incidentului se află echipaje ale poliţiei şi pompierilor din Edinburgh.

Citeşte şi: Parlamentul scoţian a fost EVACUAT după primirea câtorva colete suspecte

Parlamentarul Edward Mountain a declarat pentru BBC Scotland că plicurile respective păreau a fi invitaţii la recepţia de marcare a 200 de ani de la fondarea publicaţiei scoţiene Inverness Courier. El nu a observat nimic neobişnuit în legătură cu plicul sosit pe numele său, însă ulterior a aflat că pachetul primit de colegul său Jamie Halcro-Johnston conţinea o pudră albă.

”Incidentul a implicat descoperirea unor pachete suspecte în clădirea MSP. Ca măsură preventivă, clădirea a fost evacuată şi rămâne închisă. Nicio altă zonă a zonei Holyrood nu este afectată în prezent şi parlamentul rămâne deschis pentru public”, se menţionează într-o declaraţie a legislativului scoţian.

Anterior, agenţia de presă Reuters anunţase că parlamentul scoţian a fost evacuat marţi după ce un membru al legislativului de la Edinburgh a primit un pachet suspect.

Corespondentul BBC în Scoţia, Andrew Kerr, a scris pe Twitter că pachete suspecte conţinând un praf de culoare albă au fost trimise parlamentarilor conservatori Liz Smith, Jamie Halcro-Johnston şi Edward Mountain. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.