Poliţia franceză a dezmembrat o reţea de trafic de canabis între regiunea oraşului Lyon şi Spania

Publicat:

Poliţia franceză a dezmembrat o reţea de trafic de canabis între regiunea oraşului Lyon şi Spania, în care erau implicaţi şi doi şoferi de camion români, şi a capturat peste o tonă de droguri, transmite AFP, potrivit agerpres.

Investigaţiile poliţiştilor francezi au descoperit un transport de canabis în camioane care soseau din Spania, ”cu concursul unei echipe din Bordeaux (sud-vest) dedicate în mod specific deschiderii drumului, de la frontiera spaniolă până la zonele de livrare”, a explicat un purtător de cuvânt al poliţiei.


Citește și : Acţiune în justiţie la Tribunalul UE împotriva certificatului sanitar european

Ancheta a început în luna mai după reţinerea, în zona metropolitană Lyon, a unui vehicul ce transporta 200 de kilograme de răşină de canabis. Şoferul, care a fost inculpat şi plasat în arest, a recunoscut că a acceptat să transporte drogurile în schimbul sumei de 3.000 de euro.

Ulterior, în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, a fost identificată o semi-remorcă preluată lângă punctul La Jonquera, la frontiera cu Spania, de către ”deschizători” care au escortat-o până la sud de Lyon.

Citește și : Doi jurnalişti afgani, bătuţi de talibani până când nu au mai putut să se ridice în picioare

În dimineaţa zilei de 1 iunie, celor doi şoferi români ai acestui camion li s-au alăturat doi traficanţi originari din Lyon pentru a descărca transportul. Cei patru bărbaţi au fost arestaţi ”în plină tranzacţie” la un depozit din regiunea Lyon.

În interiorul camionului, poliţiştii au descoperit ”foarte multe genţi de voiaj” conţinând 1,2 tone răşină de canabis. În autoutilitara condusă de cei doi bărbaţi din Lyon a fost descoperit un rucsac cu 147.000 de euro, adaugă AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra...

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.