X

Poliţia franceză interzice un protest al ‘vestelor galbene’ programat la Paris în weekend

Poliţia franceză a interzis joi un protest al ‘vestelor galbene’ programat la Paris la sfârşitul săptămânii, pe motiv că ar putea tulbura liniştea publică, informează Reuters, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, poliţia a precizat că este interzisă şi adunarea ‘vestelor galbene’ în anumite locuri din capitală, cum ar fi bulevardul Champs Elysees, zona parlamentului sau a catedralei Notre Dame.

Citește și : Aproape 100.000 de indieni s-au infectat cu coronavirus într-o singură zi! 1.000 au murit în ultimele 24 de ore

Protestatarii difuzaseră mesaje pe social media, cerând destinatarilor să se adune sâmbătă la o demonstraţie la Paris, deşi adunările publice mari sunt interzise în Franţa din cauza epidemiei de coronavirus.

Citește și : Evacuarea miilor de migranţi din Moria este ‘un imperativ umanitar’

Mişcarea ‘vestelor galbene’, cunoscută prin portul vestelor de tipul obligatoriu prin lege în dotarea autovehiculelor, a început în noiembrie 2018, în contextul nemulţumirii faţă de majorarea taxelor pentru carburanţi. Deşi ulterior s-a renunţat la taxele respective, protestele au continuat, cu obiective antiguvernamentale mai largi. O demonstraţie a ‘vestelor galbene’ din 1 decembrie 2018 a dus la una din cele mai mari revolte din capitala franceză din ultimele decenii.

Tags: Champs-ElyseescoronavirusfrantaNotre-Dameparis
Categorii: Diaspora