Poliţia germană a primit în ianuarie o scrisoare anonimă despre atacatorul de la Hamburg, însă nu i-a luat arma

Publicat:

Poliţia din Hamburg a primit, în urmă cu două luni, informaţii anonime despre starea sănătăţii mentale a atacatorului care a ucis joi, la Hamburg, şapte persoane la un centru al Martorilor lui Iehova, însă acesta a convins-o să nu-i ia arma, relatează The Guardian, potrivit  news.ro

Poliţia a primit în ianuarie o scrisoare ai cărei autori anonimi îşi exprimau îngrijorarea cu privire la starea sănătăţii mentale a lui Philipp F, în vârstă de 35 de ani, şi cu privire la faptul că acesta a cumprat muniţie, însă poliţiştii nu au găsit niciun motiv de îngrijorare după ce l-au vizitat luna trecută.


Citește și : Biden ignoră criticile vehemente ale Beijingului

El a ucis joi patru bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani şi un bebeluş nenăscut într-un atac armat, în care a rănit alte opt persoane, dintre care patru grav.

Atacatorul s-a sinucis cu propria armă, în timp ce poliţişti încercau să-l convingă să se predea, după ce l-au urmărit la primul etaj al imobilului cu trei etaje în care a comis atacul, în apropierea centrului oraşului.

”El este un fost membru al Martorilor lui Iehova care a părăsit comunittaea de bunăvoie în urmă cu un an şi junmătate, aparent nu în relaţii bune”, a declarat şeful securităţii Hamburgului, Thomas Radszuweit.

Suspectul deţinea un permis de portarmă în calitate de trăgător de elită şi deţinea legal un pistol de tip Heckler & Koch P30.

El a fost vizitat în februarie de poliţie, în urma scrisorii anonime, în care se sugera că acest consultant în afaceri suferea de tulburări mentale.

Într-o vizită ulterioară, Philipp F i-a convins pe poliţişti că nu exista niciun motiv de îngrijorare.

Şeful Poliţiei din Hamburg, Ralf Martin Meyer, a dat asigurări într-o conferinţă de presă că nu exista niciun temei legal în vederea reţinerii armei lui Philipp F.

Citește și : Puterea din Venezuela leagă un acord cu opoziţia pentru ridicarea sancţiunilor

Senatorul din Hamburg însărcinat cu Afaceri Interne Andy Grote a deplâns ”un act oribil. N-am mai avut un atac în masă de această amploare. este cea mai gravă crimă din istoria recentă a oraşului nostru”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.