X

Poliţia germană a arestat un sirian de 19 ani care plănuia un atac terorist

Poliţia germană a arestat un solicitant de azil sirian în vârstă de 19 ani în Bavaria, în sudul ţării, tânărul fiind suspectat că plănuia comiterea unui atac terorist, transmite miercuri dpa, potrivit agerpres.

Conform procurorului Georg Freutsmiedl, sirianul fusese reţinut pentru alte infracţiuni în luna iunie, însă percheziţia desfăşurată ulterior în apartamentul din Bavaria al tânărului a dus la deschiderea unei anchete pentru terorism.

Citeşte şi: Şedinţa TPI a fost suspendată după ce un acuzat a spus că s-a otrăvit – FOTO/VIDEO

Poliţiştii au găsit în apartament simboluri ale grupării jihadiste Statul Islamic (SI), documente care explicau cum pot fi construite bombe şi cum poate fi obţinut un camion, precum şi o înregistrare video de revendicare a responsabilităţii unui presupus atac.

Tânărul a sosit în Germania în 2015 în timpul valului de refugiaţi din ţări ca Siria, Afganistan şi Irak, a precizat procurorul Georg Freutsmiedl.

La 21 noiembrie, poliţia germană a arestat şase cetăţeni sirieni suspectaţi de apartenenţă la gruparea jihadistă Statul Islamic şi de pregătirea unui atac pe teritoriul german.

Citeşte şi: Tren DERAIAT în Spania. Cel puţin 21 de persoane sunt rănite – FOTO/VIDEO

Suspecţii au fost eliberaţi a doua zi din lipsă de probe, anchetatorii precizând că nu au găsit ‘indicii suficiente’ care să conducă la concluzia că sirienii pregăteau într-adevăr un atac ori că sunt membri ai SI.

Germania se află în stare de alertă teroristă ridicată după o serie de atacuri care au culminat în decembrie 2016 cu atentatul în care un tunisian a intrat cu un camion în vizitatorii unui târg de Crăciun la Berlin, omorând 12 oameni.

Tags: BavariaGeorg FreutsmiedlgermaniasirianStat Islamic (SI)terorism
Categorii: Diaspora