X

Poliţia germană mai arestează doi suspecţi în cazul asasinării lui Walter Luebcke

Poliţia germană a efectuat încă două arestări în cazul uciderii politicianului de stânga Walter Luebcke, au anunţat joi procurori federali din oraşul Karlsruhe, relatează dpa, potrivit agerpres.

Anunţul a confirmat informaţii media difuzate anterior, potrivit cărora arestările au legătură cu cei care au furnizat arma folosită de principalul suspect, Stephan E, un extremist de dreapta care a recunoscut că l-a ucis pe Luebcke în apropierea casei sale din Kassel pe 2 iunie.

Citeşte şi: Erdogan: ‘Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze între ele!’

Potrivit informaţiilor difuzate de Spiegel Online şi Bild.de, arestările survin după percheziţii ale poliţiei.

După o reuniune cu uşile închise, miercuri, la Berlin, a comisiei de afaceri interne a parlamentului german, ministrul de interne Horst Seehofer a declarat că Stephan E a recunoscut crima.

Principalul suspect, în vârstă de 45 de ani, avea legături cu organizaţii extremiste, dar nu s-a mai aflat în atenţia serviciilor de informaţii interne germane în ultimii ani.

Vezi şi: Aterizare de urgenţă în Rusia (VIDEO): Piloţii au murit, şapte pasageri au fost răniţi!

Luebcke, 65 de ani, preşedinte al districtului Kassel (la nord-est de Frankfurt), membru al partidului CDU al cancelarului Angela Merkel şi un susţinător al politicii de imigrare a acesteia, a fost împuşcat mortal pe terasa casei sale în zona Kassel. Crima a provocat o reacţie online a extremei drepte care saluta uciderea politicianului şi care a şocat opinia publică din Germania.

În octombrie 2015, după decizia Angelei Merkel de a deschide frontierele pentru mai multe sute de mii de irakieni şi sirieni, Luebcke a apărat drepturile refugiaţilor, atrăgându-şi furia extremei-drepte. 

Tags: CDU (Uniunea Creştin-Democrată)germaniaHorst SeehoferKarlsruheKasselStephan E.Walter Luebcke
Categorii: Diaspora