X

Poliţia germană trebuie să aibă dreptul de a-i respinge la graniţă pe migranţii fără acte (sindicat)

Poliţia germană ar trebui să aibă dreptul de a-i respinge la graniţă pe migranţii fără documente de intrare în ţară, a declarat duminică pentru dpa Ernst Walter, liderul sindicatului din poliţie, DPoLG, în contextul dezbaterilor care au loc în Germania cu privire la politica de azil, potrivit agerpres.

Ministrul de interne Horst Seehofer a evocat în aprilie crearea a cinci aşa-zise “centre-ancoră”, unde să fie ţinuţi solicitanţii de azil pînă la prelucrarea cererilor.

Citește și : Garda Elveţienă Pontificală, armata Papei, adoptă noi coifuri din plastic imprimate 3D

Potrivit lui Walter, astfel de centre ar deveni inutile dacă poliţia ar avea dreptul “de a-i trimite în mod legal pe străinii ajunşi la graniţele Germaniei fără permise de intrare înapoi în cele două ţări vecine ale noastre, care sunt fără îndoială sigure”.

El a menţionat că toate landurile germane trebuie să “dispună de suficiente centre de reţinere şi să coopereze cu instanţele pentru a-i expulza pe cei care sunt obligaţi să părăsească ţara”.

Centrele-ancoră ar urma să înceapă să funcţioneze din octombrie, dar doar trei din landurile germane s-au oferit deocamdată să ia parte la proiectul-pilot, a indicat săptămâna trecută secretarul de stat în Ministerul de Interne Helmut Teichmann.

Citește și : Ministrul de Externe britanic va călători în SUA pentru a discuta cu Trump despre acordul nuclear cu Iranul

Tags: azilgermaniagranitaHorst Seehofermigranti
Categorii: Diaspora