Poliţia împiedică o adunare a mamelor şi soţiilor în sprijinul deţinuţilor grevişti ai foamei în sud-estul Turciei

Publicat:

Poliţia turcă a împiedicat joi, la Diyarbakir, în sud-estul majoritar kurd al Turciei, mame şi soţii ale unor deţinuţi aflaţi în greva foamei să se adune pentru a-şi susţine apropiaţii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Forţele de intervenţie şi-au folosit scuturile pentru a le împinge pe zecile de femei care încercau să se adune într-un parc din Diyarbakir.


Citește și : O femeie a murit în urma manifestațiilor antiguvernamentale din capitala Venezuelei

‘Suntem mândre de rezistenţa în închisoare!, ‘Presiunile nu ne vor intimida!’, au scandat manifestantele, înainte de a se dispersa.

‘Mamele nu au niciun drept? Mamele sunt aici pentru ca fiii lor să nu moară. Suntem aici pentru ca nepoţii şi fraţii noştri să nu moară’, a declarat una din participante.

Potrivit AFP, o femeie a leşinat în timpul intervenţiei în forţă a poliţiei, iar şase bărbaţi veniţi să susţină protestul au fost arestaţi.

Manifestantele doreau să-şi exprime sprijinul faţă de miile de deţinuţi aflaţi în greva foamei pentru a cere relaxarea condiţiilor în care este încarcerat Abdullah Ocalan, liderul istoric al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Ocalan execută din 1999 o pedeapsă cu detenţia pe viaţă pe insula-închisoare Imrali, în apropiere de Istanbul.

Conform partidului pro-kurd HDP, circa 3.000 de deţinuţi se află în prezent în greva foamei, majoritatea alăturându-se protestului în ultimele săptămâni, din solidaritate cu deputata pro-kurdă Leyla Güven, care refuză să se alimenteze din noiembrie 2018.

Citește și : Washingtonul lansează un apel la prudenţă şi coordonare în materie de reţele 5G

Greva deţinuţilor este parţială: ei nu ingerează alimente solide, dar beau soluţii saline, dulci sau vitaminizate.

Potrivit HDP, opt persoane s-au sinucis în detenţie de la începutul mişcării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.