X

Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Numărul accidentelor soldate cu persoane traumatizate și decedate este în creștere. În acest sens, poliția a intensificat verificările pe întreg teritoriul țării. Cu ajutorul dronelor și mașinilor capcană aceștia depistează persoanele care încalcă regulamentul de circulație. Oamenii legii spun că deși numărul accidentelor rutiere nu a crescut, s-a mărit numărul persoanelor decedate și traumatizare.

Poliția a organizat astăzi un filtru în apropierea satului Codreanca din raionul Strășeni, acolo unde pe 10 august s-a produs un accident grav soldat cu cinci morți din cauza unei depășiri neregulamentare. Aceștia au vânat cu o dronă șoferii care au făcut depășiri interzise și periculoase, potrivit moldova1.md.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

În aproape două ore, polițiștii au întocmit peste zece procese verbale. Chiar dacă în ultima perioadă se produc tot mai multe accidente rutiere, șoferii spun că motivul încălcării este graba.

„Ați făcut o depășire neregulamentară? – Da, neregulamentară. – De ce? Cum s-a întâmplat? – Ne grăbim la aeroport”;

„Sincer și mă grăbesc și nu neg că am încălcat. Mi se pare că puțin la etapa de depășire am încălcat linia continuă. Îmi asum contravenția. Mă strădui să nu încalc. Unele încălcări pe care le-am avut până acum erau legate de parcare neautorizată”;

„Așa s-a întâmplat. Am făcut depășirea unei mașini în loc interzis”, au spus șoferii.

În această perioadă, oamenii legii au intensificat activitățile de patrulare. Potrivit statisticilor, vara se produc cele mai multe accidente rutiere. Principalele cauze sunt viteza, consumul de alcool sau neacordarea priorității pietonilor.

„Am început documentarea celor ce se încadrează în depășiri neregulamentare, inclusiv, cu utilizarea dronei. La fel, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, colegii lucrează la depistarea cazurilor de depășire a limitei de viteză, inclusiv cu utilizarea mașinilor capcană. Cauza principală rămâne a fi viteza. Aici vorbim de depășirea limitei de viteză, fiind neadaptarea la condițiile rutiere, condițiile meteo. Pe locul doi se situează accidentele rutiere cu implicarea pietonilor și aici vorbim despre traversarea neregulamentară de către pietoni”, a declarat Pavel Apostol, șeful secției evidență INSP.

În prima jumătate a acestui an, s-au produs peste o mie de accidente rutiere. Acestea s-au soldat cu 1300 de persoane traumatizate, iar 111 decedate. Comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut, numărul celor care și-au pierdut viața a crescut cu aproape zece procente.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Tags: accidentecirculațiepolitia
Social