Poliţia indiană anchetează decesul subit al unui bogat om politic rus

Publicat:

Poliţia indiană anchetează decesele subite ale unui bogat om politic rus, autorul presupus al unui mesaj care critica războiul din Ucraina, şi a unui tovarăş de călătorie într-un hotel de lux în estul Indiei, a anunţat un responsabil al poliţiei din statul Odisha, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.  

Trupul lui Pavel Antov, de 65 de ani, deputat într-un parlament regional din Rusia, a fost descoperit într-o baltă de sânge în faţa hotelului unde îşi petrecea vacanţa în compania altor trei ruşi, a anunţat poliţia. El pare să fi căzut în gol duminică de pe terasa hotelului. Potrivit Hindustan Times, citat de dpa, el se deplasase în India pentru a-şi sărbători ziua de naştere.


Citește și : Putin a aprobat acordarea de paşapoarte locuitorilor celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal de către Rusia

Cu două zile înainte, un alt membru al grupului de turişti ruşi, Vladimir Bidenov, a fost descoperit inconştient în acelaşi hotel, aparent victima unei crize cardiace, şi nu a putut fi resuscitat.

Poliţia a vizionat toate imaginile de pe camerele de supraveghere, a interogat personalul hotelului în aşteptarea rezultatelor autopsiilor, dar nu a descoperit până acum niciun indiciu care să sugereze o crimă.

“Toate unghiurile posibile privind decesele celor doi ruşi sunt verificate”, a declarat pentru AFP şeful regional al poliţiei, Rajesh Pandit.

Criza cardiacă care ar fi provocat decesul lui Vladimir Bidenov a fost cel mai probabil cauzată de abuz de alcool şi de o posibilă supradoză de droguri, a spus el.

Cât despre Pavel Antov, “el era probabil tulburat de moartea prietenului său şi a mers pe terasa hotelului, de unde cel mai probabil a căzut în gol”, a explicat responsabilul poliţiei.

Pavel Antov şi prietenii săi se aflau de la jumătatea lunii decembrie în statul Odisha. Ei au vizitat diferite situri înainte de a ajunge la hotelul lor din Rayagada la începutul săptămânii trecute.

Doi ghizi turistici care însoţeau grupul şi alţi doi ruşi din grup au fost interogaţi în cadrul anchetei.

Pavel Antov, membru al partidului Rusia Unită al preşedintelui Vladimir Putin, era din 2018 deputat într-un parlament regional aflat la 150 km est de Moscova.

Înainte de a intra în politică, el a fondat compania Vladimirski Standart (industria agroalimentară) şi s-a aflat în 2019 în fruntea topului deputaţilor şi oamenilor politici cei mai bogaţi din Rusia în ediţia rusă a revistei Forbes.

Citește și : Consilier al lui Zelenski: Kremlinul face declaraţii cu privire la negocieri pentru a trage de timp

În iunie, media ruse au publicat un mesaj pe WhatsApp atribuit lui Pavel Antov şi care declara bombardamentele ruse asupra Ucrainei “acte de terorism”.

Antov a dezminţit pe reţeaua socială rusă VK faptul că a scris acest mesaj, afirmând că susţine “operaţiunea militară specială”, formulă oficială a autorităţilor pentru a descrie războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului Un incident neplăcut a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.