X

Poliţia irlandeză instalează baraje rutiere în Irlanda în perspectiva weekendului de Paşte

Poliţia irlandeză a început miercuri să instaleze baraje rutiere pentru a se asigura de respectarea, în special în weekendul de Paşte, a măsurilor de izolare instituite din cauza pandemiei de COVID-19, relatează AFP, scrie agerpres.

Această măsură a fost luată în virtutea noilor puteri delegate începând de miercuri forţelor de ordine, contravenienţii fiind pasibili de amenzi de până la 2.500 de euro sau de pedepse de până la şase luni de închisoare.

Citește și : Francezii vor avea la dispoziție o aplicație care îi va avertiza dacă au intrat în contact cu cineva infectat

“Populaţia nu trebuie să se deplaseze în interiorul ţării decât din motive urgente. Ne vom asigura că aceste deplasări sunt cu adevărat urgente”, a explicat presei şeful poliţiei irlandeze, Drew Harris.

În total, 2.500 de agenţi de poliţie sunt mobilizaţi începând de miercuri după-amiază şi până duminică seară pentru a instala “mii de baraje zilnic”, potrivit poliţiei.

Noile puteri delegate poliţiei expiră, în principiu, duminică seară, dar ele ar urma, cu excepţia unei surprize, să fie prelungite, notează AFP.

Potrivit lui Drew Harris, irlandezii respectă în general măsurile adoptate de guvern, care autorizează exerciţiile fizice într-o rază de 2 km în jurul domiciliului.

Citește și : Politica antitrust: Comisia oferă orientări privind condiţiile în care se va permite cooperarea limitată între întreprinderi

El a dezvăluit totuşi că există o “creştere” a numărului cazurilor de nerespectare a acestor reguli.

Irlanda a întregistrat peste 5.000 de cazuri confirmate de COVID-19, din care 210 s-au soldat cu decese.

Tags: amenzicovid-19Drew HarrisirlandaPaşte
Categorii: Diaspora