Poliţia israeliană arestează 51 de palestinieni în Ierusalimul de Est

Publicat:

Poliţia israeliană a indicat luni că a arestat noaptea trecută 51 de palestinieni suspectaţi de acte de violenţă împotriva forţelor de securitate într-un cartier din Ierusalimul de Est, partea palestiniană a oraşului ocupat şi anexat de către Israel, relatează AFP, potrivit agerpres.

Persoanele arestate sunt suspectate că au aruncat cu sticle incendiare şi cu pietre împotriva poliţiştilor israelieni care patrulau în cartierul Issawiya şi că au fost direct implicaţi în confruntări, a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld.


Vezi şi: Imagini ŞOCANTE. Un bărbat aruncă cu sânge rece o femeie pe şinele de cale ferată – VIDEO

Issawiya este un cartier unde izbucnesc în mod constant violenţe între tineri palestinieni care protestează faţă de ocupaţie şi faţă de poliţiştii israelieni, cum a fost cazul în iulie, în cursul unei perioade de puternice tensiuni în legătură cu Esplanada Moscheilor.

Cei 15 palestinieni sunt acuzaţi de ”tulburări şi acte de terorism” şi au fost luaţi pentru interogatoriu înainte de a fi prezentaţi în faţa unui judecător.

Israelul, care consideră întregul Ierusalim drept capitala sa indivizibilă, a ocupat Ierusalimul de Est în 1967 şi de atunci l-a anexat.

Comunitatea internaţională n-a recunoscut niciodată anexarea şi consideră Ierusalimul de Est drept un teritoriu ocupat. Palestinienii intenţionează să facă din el capitala statului la care ei aspiră, aminteşte sursa citată. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului ‘The Agency’

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului 'The Agency' Actorul american Richard Gere se va alătura distribuţiei serialului "The Agency", produs de...

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii Actorul britanic Ian McKellen, în vârstă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.