Poliţia italiană a arestat aproape 30 de persoane având legături cu organizaţia mafiotă ‘Ndrangheta

Publicat:

Douăzeci şi şapte de persoane având legături cu organizaţia mafiotă ‘Ndrangheta au fost arestate marţi în cadrul unei operaţiuni desfăşurate de poliţia italiană în Veneto, regiunea din jurul oraşului Veneţia, informează dpa, scrie Agerpres.

Suspecţii au fost acuzaţi de apartenenţă la o grupare de criminalitate organizată, extorcare, răpire, spălare de bani, emiterea de facturi false şi cămătărie, a menţionat Parchetul din Veneţia.


Citește și : Rusia nu mai poate fi considerată un partener strategic al Uniunii Europene (comunicat PE)

Infractori având legături cu familia Grande Aracri din cadrul ‘Ndrangheta (temută grupare de criminalitate organizată cu sediul în Calabria, sudul Italiei) au încheiat înţelegeri cu întreprinzători din Veneto care i-au ajutat să spele sume mari de bani printr-o schemă care implica emiterea de facturi false.

Celula respectivă a ‘Ndrangheta se infiltrase în activităţi economice din provinciile Padova, Treviso şi Vicenza, precum şi din zona oraşului Veneţia.

‘Ndrangheta, devenită la începutul anilor 2000 cea mai puternică grupare de criminalitate organizată din Italia, controlează traficul de cocaină în Europa, iar în ultimii ani şi-a extins operaţiunile.

Citește și : Trump regretă că avioanele au devenit „prea complexe” pentru pilotare: „Nu doresc un Albert Einstein ca pilot”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.