Poliția italiană a evacuat peste 300 de romi dintr-o tabără de la periferia Romei

Publicat:

Poliția italiană a evacuat joi peste 300 de romi dintr-o tabără de la periferia Romei, în ciuda protestelor și a ordinului Curții Europene pentru Drepturile Omului de suspendare a operațiunii, relatează BBC, potrivit mediafax.

Operațiunea a început joi dimineață în tabăra River Village, unde locuiau peste 300 de romi. Reprezentanții primăriei au declarat că tabăra devenise un risc pentru sănătatea cetățenilor.


Citește și : Ministrul italian al apărării: Solicitarea făcută de Trump de a aloca 4% din PIB pentru apărare „ne-a făcut să zâmbim”

Polțiștii au fost acuzați de mai mulți romi că au folosit forța pentru a-i evacua, dar acuzațiile au fost respinse de către autorități.

Momentan nu se știe dacă familiile evacuate vor fi cazate în altă parte. Aproximativ 130.000 de romi trăiesc în tabere improvizate de la periferia Romei.

„Legalitate, ordine și respect înainte de orice altceva!”, a declarat ministrul de Interne italian, Matteo Salvini, cu referire la operațiunea de evacuare.

Romii au protestat în ultimele zile împotriva evacuării, cu pancarte al căror mesaj se adresa primarului Romei: „Virginia Raggi, lasă-ne familiile în pace”

Miercuri, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din Strasbourg a decis că Italia trebuie să suspende operațiunea de evacuare a taberei de romi River Village.

Citește și : Bulgaria cumpără 16 avioane de luptă

Matteo Salvini și aliații săi au acuzat în mai multe rânduri romii că fură și preferă să stea la marginea societății. În schimb, romii s-au plâns că sunt discriminați și le este foarte greu să își găsească un loc de muncă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.