X

Poliţia italiană A SPART un grup antisemit şi rasist activ pe reţelele sociale

Poliţia italiană a destructurat luni un grup care propaga pe reţelele sociale idei antisemite şi rasiste, operaţiunea autorităţilor vizând douăsprezece neonazişti prezumaţi, printre care o femeie aleasă deja “Miss Hitler” într-un concurs organizat de reţeaua socială rusă VK, relatează AFP, potrivit agerpres.

Grupul derula, de asemenea, “activităţi de planificare, încă în stare embrionară, a unei acţiuni specifice împotriva unei structuri a NATO cu utilizarea unor dispozitive explozibile fabricate datorită instrucţiunilor găsite pe internet şi cu colaborarea anumitor militanţi care ţin de asociaţii străine similare, active în Portugalia”, potrivit poliţiei.

Citeşte şi: Liderul Boko Haram S-A SINUCIS – Black News

Ancheta parchetului de la Roma, demarată la sfârşitul lui 2019, a vizat activităţile grupului “Ordine Ario Romano”, care are membri cu vârste cuprinse între 26 şi 62 de ani şi care a publicat pe Facebook şi pe o reţea socială rusă (VK), texte, video-uri şi imagini cu conţinut rasist, antisemit şi negaţionist, a precizat un comunicat al poliţiei.

Ancheta a scos la lumină “o incitare de a comite acţiuni violente împotriva persoanelor de origine evreiască şi a cetăţenilor străini”, se mai menţionează în text.

Citeşte şi: Doi morţi şi cinci răniţi după explozia unei maşini-capcană în Libia (VIDEO) – Black News

Percheziţii au fost efectuate în întreaga ţară.

Printre persoanele anchetate se află o milaneză care a câştigat în 2019 concursul de frumuseţe “Miss Hitler”, organizat de reţeaua socială rusă VK, precizează agenţia de ştiri italiană AGI.

Tags: antisemitismitaliaOrdine Ario RomanorasismromaVK
Categorii: Diaspora