Poliția kenyană a exhumat 21 de cadavre în legătură cu o sectă care promova cultul înfometării

Publicat:

Poliția kenyană a exhumat 21 de cadavre în apropiere de orașul de coastă Malindi, în cadrul unei anchete privind un predicator despre care se spune că le-ar fi spus adepților să moară de foame pentru a se întâlni cu Iisus, scrie BBC , informează mediafax.

Printre cei exhumați se numără și copii morți, iar poliția a declarat că se așteaptă să găsească și mai multe cadavre.


Citește și : Polonia tocmai a arătat Rusiei care este călcâiul lui Ahile pentru ea în sprijinirea Ucrainei

Mormintele puțin adânci se află în pădurea Shakahola, unde 15 membri ai Bisericii Internaționale Good News au fost salvați săptămâna trecută.

Predicatorul Paul Mackenzie Nthenge se află în arest, unde așteaptă să se înfățișeze instanței.

Radiodifuzorul de stat KBC l-a descris ca fiind un „lider al sectei” și a raportat că până în prezent au fost identificate 58 de morminte.

Mackenzie a negat că ar fi comis vreo infracțiune, dar i s-a refuzat cauțiunea. El insistă că și-a închis biserica în 2019.

El le-ar fi spus adepților să se înfometeze pentru a se „întâlni cu Iisus”.

Cotidianul kenyan The Standard a declarat că patologii vor lua probe de ADN și vor efectua teste pentru a determina dacă victimele au murit de foame.

Poliția l-a arestat pe Mackenzie pe 15 aprilie, după ce a descoperit cadavrele a patru persoane suspectate că au murit de foame.

Victor Kaudo, de la Centrul de Justiție Socială din Malindi, a declarat pentru Citizen TV: „Când suntem în această pădure și ajungem într-o zonă în care vedem o cruce mare și înaltă, știm că asta înseamnă că acolo sunt îngropate mai mult de cinci persoane”.

Citește și : Cota popularităţii lui Macron, la cel mai mic nivel după promulgarea reformei pensionării (sondaj)

Predicatorul ar fi numit trei sate Nazaret, Betleem și Iudeea și ar fi botezat adepții în iazuri înainte de a le spune să postească, relatează The Standard.

Kenya este o țară religioasă și au existat cazuri anterioare de oameni atrași în biserici sau culte periculoase și nereglementate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi)

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi) Rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor legislative din Franța vor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.