Poliţia maghiară lansează o anchetă după ce un vapor plin cu turişti s-a scufundat în Dunăre

Publicat:

Poliţia naţională ungară (ORFK) a anunţat joi că a fost lansată o anchetă penală după accidentul de miercuri seara de la Budapesta în urma căruia o navă cu turişti sud-coreeni s-a scufundat în Dunăre, cel puţin şapte dintre ei pierzându-şi viaţa, transmit MTI şi Reuters, potrivit agerpres.

Colonelul Adrian Pal, purtător de cuvânt al poliţiei, a explicat într-o conferinţă de presă joi că nava cu sud-coreeni s-a scufundat aproape imediat după ce a intrat în coliziune cu o navă de croazieră de mari dimensiuni, lângă unul din podurile de pe Dunăre.


Citeşte şi: Un vapor de agrement S-A SCUFUNDAT în Dunăre. Şapte pasageri sunt morţi, 19 sunt daţi dispăruţi! – FOTO/VIDEO

Acesta a precizat că accidentul a survenit în jurul orei 09:05 seara, când nava Hableany (Sirena) cu turişti sud-coreeni a intrat în coliziune cu nava de croazieră Viking Sigyn, de mari dimensiuni, aparţinând unei companii elveţiene. Au fost recuperate cadavrele a şapte sud-coreeni şi alte 21 de persoane sunt în continuare căutate, a mai spus el.

Căpitanul ucrainean al navei de croazieră a fost interogat, iar ORFK a făcut apel la martori să contacteze poliţia, a adăugat Pal.

Recuperarea epavei de pe fundul Dunării ar putea dura câteva zile, iar poliţia nu a putut confirma sau infirma dacă ar mai putea fi cadavre în interior.

Citeşte şi: 21 de pelerini mexicani au murit într-un groaznic accident rutier – FOTO/VIDEO

Conform informaţiilor din presa ungară, la bordul navei scufundate se aflau 30 de turişti sud-coreeni, inclusiv copii, trei ghizi şi doi membri ai echipajului unguri.

Preşedintele ungar Janos Ader şi premierul Viktor Orban le-au transmis condoleanţe omologilor lor din Coreea de Sud, Moon Jae-in şi Lee Nak-yeon.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.