X

Poliţia mexicană a eliberat 24 de migranţi ţinuţi ostatici timp de trei săptămâni pentru răscumpărare

Forţele de ordine mexicane au eliberat vineri 24 de migranţi veniţi din America Centrală, printre care se aflau nouă copii, ce fuseseră ţinuţi ostatici timp de trei săptămâni în statul Guanajuato, au anunţat surse oficiale, transmite AFP, potrivit agerpres.

Migranţii, care au fost reţinuţi 20 de zile în oraşul Celaya, la circa 210 km nord-vest de capitala Ciudad de Mexico, au explicat că în acest timp familiile lor le plăteau sume de bani răpitorilor, a declarat Juan Jose Gonzalez, responsabil în cadrul securităţii statului Guanajuato.

Citește și : Un nou cutremur puternic, cu magnitudinea de peste 7 grade, în statul american California

Puţin mai devreme vineri, poliţia anunţase arestarea în statul estic Tlaxcala a opt persoane având legături cu o reţea de trafic de fiinţe umane în scop de exploatare sexuală, şi eliberarea a şapte migranţi hondurieni.

Anumite oraşe din statul Tlaxcala, printre care Tenancingo, sunt cunoscute drept capitalele mexicane ale traficului de femei.

Conform justiţiei mexicane, multe dintre femei sunt trimise să se prostitueze în SUA, dar şi în ţări foarte îndepărtate precum Noua Zeelandă.

Pe de altă parte, Ministerul Securităţii a anunţat arestarea a 59 de migranţi, printre care 55 de hondurieni, la Saltillo, în apropierea graniţei cu SUA.

Citește și : Guvernul Libiei acuză EAU că s-ar afla în spatele atacului aerian care a vizat un centru de detenție pentru migranți de lângă Tripoli

La 7 iunie, Washingtonul şi Mexicul au încheiat un acord pentru a frâna afluxul de migranţi clandestini spre SUA, în special guatemalezi, hondurieni şi salvadorieni, care traversează teritoriul mexican.

Ei sunt adesea ţinta bandelor criminale din Mexic, ţară unde mai multe de 40.000 de persoane sunt date dispărute.

Mexicul s-a angajat să desfăşoare peste 21.000 de membri ai forţelor de ordine la frontierele sale.

Tags: America CentralaGuanajuatomigrantiostaticiTlaxcala
Categorii: Știrile zilei