X

Poliţia militară olandeză ar putea ajuta Ucraina pentru a ajuta la investigarea posibilelor crime de război

Guvernul olandez ar putea să trimită o echipă criminalistică din cadrul poliţiei militare naţionale în Ucraina pentru a ajuta la investigarea posibilelor crime de război, a relatat joi agenţia de presă din Ţările de Jos ANP, citată de Reuters, potrivit agerpres

Echipa ar pleca în Ucraina în scurt timp pentru a ajuta Curtea Penală Internaţională (CPI) să adune probe din locurile unde ar fi fost comise crime de război, potrivit ANP, care citează surse familiarizate cu problema.

Citește și : Creştere puternică a numărului de execuţii în Iran, în special de femei

Guvernul va lua o decizie finală asupra misiunii vineri, au spus sursele.

Ministerul de Externe olandez a refuzat să comenteze informaţia.

CPI a demarat deja o anchetă asupra posibilelor crime de război în Ucraina în urma invaziei forţelor ruse la 24 februarie.

La începutul acestei săptămâni, instanţa a declarat că va participa de asemenea într-o echipă comună de anchetă înfiinţată de Lituania, Polonia şi Ucraina pentru schimb de informaţii şi investigarea presupuselor crime de război şi crime împotriva umanităţii.

Citește și : Joe Biden va face o vizită oficială în Coreea de Sud şi Japonia

Rusia numeşte acţiunile sale în Ucraina “operaţiune specială” pentru a dezarma Ucraina şi a o proteja de fascişti. Ucraina şi Occidentul afirmă că acesta este un pretext fals pentru un război neprovocat de agresiune al preşedintelui Vladimir Putin.

Rusia a respins acuzaţiile că forţele sale au comis crime de război în Ucraina.

Tags: CPIcrime de razboiLituaniaPoloniaȚările de Josucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina