X

Poliția norvegiană a arestat un rus care a operat o dronă, a doua arestare de acest fel într-o săptămână

Poliția norvegiană a arestat un bărbat rus pe aeroportul din orașul Tromsoe și l-a acuzat că a pilotat o dronă, a anunțat instituția sâmbătă, aceasta fiind a doua arestare de acest fel într-o săptămână, relatează Reuters, informează mediafax.

Poliția a confiscat o cantitate mare de echipament fotografic, inclusiv o dronă și mai multe carduri de memorie, în timpul arestării bărbatului de 51 de ani, care a recunoscut că a pilotat o dronă în Norvegia, a declarat poliția.

Citește și : Ministrul Finanţelor din Marea Britanie a fost DEMIS

Legile interzic companiilor sau cetățenilor ruși să opereze aeronave în Norvegia.

“Printre materialele confiscate pe care le-am analizat, am văzut imagini de pe aeroportul din Kirkenes și imagini ale unui elicopter Bell al forțelor de apărare”, a declarat procurorul Jacob Bergh.

Serviciul de securitate al poliției norvegiene (PST) a fost, de asemenea, implicat în acest caz, a precizat Bergh.

Poliția solicită un ordin judecătoresc pentru a-l reține pe bărbat pentru o perioadă de patru săptămâni, au precizat aceștia.

Acuzatul a declarat poliției că a intrat joi în Norvegia prin punctul de frontieră nordic Storskog și că se îndrepta spre arhipelagul arctic Svalbard.

Aceasta este a doua arestare într-o săptămână a unui cetățean rus zbor de drone în Norvegia, un alt bărbat fiind reținut pentru o perioadă inițială de două săptămâni în urma unei arestări la punctul de trecere a frontierei Storskog.

Citește și : Republica Moldova are nevoie de un plan pentru plata gazelor ruseşti

Norvegia și-a sporit nivelul de alertă ca urmare a mai multor observări de drone în apropierea infrastructurii sale de petrol și gaze în ultimele săptămâni și ca răspuns la scurgerile din 26 septembrie de la gazoductul Nord Stream din Marea Baltică.

Norvegia este în prezent cel mai mare furnizor de gaze din Europa, după reducerea livrărilor din Rusia.

Tags: dronaNord StreamNorvegiaPSTStorskogTromsoe
Categorii: Diaspora