Poliţia norvegiană interzice un protest planificat anti-islam după ce Turcia l-a convocat pe ambasadorul norvegian

Publicat:

Poliţia norvegiană a interzis joi un protest planificat anti-islam, inclusiv arderea unei copii a Coranului, în această săptămână, din motive de securitate, la câteva ore după ce Ministerul turc de Externe l-a convocat pe ambasadorul Norvegiei pentru a-i transmite o plângere, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Un grup de protestatari a planificat să ardă o copie a Coranului în faţa ambasadei Turciei din Oslo vineri, făcând ecou demonstraţiilor similare de luna trecută din Suedia şi Danemarca, a declarat poliţia.


Citește și : Lavrov susţine că Occidentul intenţionează să transforme Republica Moldova în ‘următoarea Ucraină’

“Arderea Coranului rămâne o modalitate legală de exprimare a opiniilor politice în Norvegia. Dar acest eveniment nu poate să se desfăşoare, din motive de securitate”, a anunţat poliţia din Oslo într-un comunicat, ivocând informaţii pe care le-a primit.

Anterior joi, Ankara a condamnat ferm planurile grupului anti-islam, despre care a spus că sunt un “act provocator”, a declarat o sursă din Ministerul turc de Externe, adăugând că ministerul a cerut ca demonstraţia să fie oprită.

Ministerul norvegian de Externe a spus că Turcia a ridicat chestiunea demonstraţiei planificate la o întâlnire.

“Ambasadorul nostru s-a referit la dreptul constituţional al libertăţii de exprimare în Norvegia şi a adăugat că guvernul norvegian nici nu sprijină şi nici nu este implicat în demonstraţia planificată”, a spus un purtător de cuvânt al ministerului.

Poliţia poate interzice o demonstraţie doar dacă există pericol pentru public.

Un protest ce a inclus arderea unei copii a Coranului luna trecută lângă ambasada Turciei din Stockholm de către un politician de extremă dreaptă danezo-suedez, antiimigraţie, a atras condamnarea puternică a Ankarei.

Citește și : Tancurile Ucrainei nu vor face ‘mare brânză’ în absența avioanelor militare moderne

Suedia şi Finlanda au cerut anul trecut să adere la NATO după ce Rusia a invadat Ucraina, dar s-au confruntat cu obiecţii neaşteptate din partea Turciei şi de atunci caută să-i câştige sprijinul.

Suedia a anunţat joi că va înăspri legile ce acoperă apartenenţa la organizaţii teroriste.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.