Poliţia pakistaneză a deschis o anchetă penală cu privire la tentativa de asasinare a fostului premier Imran Khan

Publicat:

Poliţia pakistaneză a deschis marţi o anchetă penală cu privire la tentativa de asasinare a fostului prim-ministru Imran Khan, afirmând că în atac a fost implicat un singur agresor, în timp ce ex-premierul spune că au fost doi, transmite Reuters, potrivit agerpres

Imran Khan, în vârstă de 70 de ani, fost jucător vedetă de crichet devenit politician, face presiuni pentru a obţine alegeri anticipate după ce a fost demis din funcţie de parlament în aprilie. Joia trecută, el a fost împuşcat în picior în timpul unei manifestaţii antiguvernamentale în oraşul Wazirabad din provincia Punjab.


Citește și : Péter Szijjártó: Cu Trump la Casa Albă, nu ar fi fost război în Ucraina!

Fostul prim-ministru se recuperează acum de pe urma rănilor în locuinţa sa din Lahore, în estul ţării.

Susţinătorii lui Khan au blocat marţi şoselele din apropierea capitalei Islamabad, perturbând traficul şi obligând la închiderea şcolilor, în semn de protest faţă de atentatul la viaţa lui Khan.

Şeful poliţiei regionale, Akhtar Abbas, a declarat pentru Reuters că a fost deschisă o anchetă penală, dar nu a dat alte detalii.

Conform unui raport al poliţiei din Wazirabad, consultat de Reuters, un bărbat din mulţimea aflată în apropierea lui Khan a scos un pistol şi a început să tragă, rănindu-l pe fostul prim-ministru şi alte zece persoane, dintre care una a murit ulterior.

Poliţia a spus că suspectul a fost arestat după ce un susţinător al lui Khan, Ibtesam Hasan, s-a aruncat asupra agresorului şi i-a deviat cătarea armei, salvându-l poate pe fostul premier de la răni mai grave.

În câteva interviuri locale, Hasan a spus că suspectul arestat de poliţie este atacatorul cu care s-a luptat.

Khan, care a spus că doi trăgător au încercat să-l împuşte, şi asistenţii săi au afirmat că nu vor accepta cazul înregistrat de poliţie dacă nu va include suspecţi identificaţi de el.

‘Vom depune o petiţie’, a declarat asistentul Fawad Chaudhry, precizând că partidul său va dori ca un tribunal să decidă cu privire la numele indicate de Khan.

Citește și : Zelenski le care americanilor ‘să menţină o unitate de neclintit’ până la ‘restabilirea păcii’ în Ucraina

 

Imran Khan a acuzat trei persoane că au pus la cale asasinarea sa, numindu-i pe premierul Shehbaz Sharif, ministrul de interne Rana Sanaullah şi generalul-maior din serviciile de informaţii Faisal Nasser. Fostul premier nu a furnizat dovezi în sprijinul acuzaţiilor, care au fost negate ferm de guvern şi armată.

Khan a lansat ceea ce este cunoscut drept marşul cel lung de protest din oraşul Lahore spre capitală la 28 octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

Ministrul Alaiba, în discuție cu omologul său polonez

Ministrul Alaiba, în discuție cu omologul său polonez Polonia se află pe locul șapte printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, iar valoarea comerțul exterior în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.