Poliţia a ridicat baricada care bloca accesul în centrul oraşului german Munster

Publicat:

Poliţia a ridicat baricada care bloca accesul în centrul oraşului german Munster din landul Rhenania de Nord-Westphalia, unde un bărbat a intrat cu o furgonetă în mulţime sâmbătă, informează duminică dpa, conform agerpres.

Locuitorii şi turiştii se pot întoarce în centrul vechi din Munster, deşi zona din imediata apropiere a locului accidentului va rămâne blocată cât timp investigaţiile continuă.


Citește și : Siria : SUA denunță un atac chimic în Douma, regimul Assad neagă acuzațiile

Poliţia germană a declarat duminică că nu are motive să creadă că bărbatul care a comis atacul a avut complici. Imediat după incident, au circulat informaţii că în vehicul se aflau şi alte persoane, care au fugit. Dar duminică poliţia a spus că acum crede că şoferul, care s-a sinucis imediat după atac, a acţionat singur.

El a condus vehiculul în oamenii aşezaţi la mese pe terasa restaurantului Grosser Kiepenkerl, o destinaţie populară pentru
turişti în centrul vechi al oraşului. Doi oameni au murit şi 20 au fost răniţi în atac. Victimele sunt o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 65, ambii din Germania.

În acest stadiu al anchetei, s-a stabilit că şoferul a fost probabil un bărbat în vârstă de 48 de ani din München, potrivit unui comunicat comun al procuraturii şi poliţiei din oraş. În schimb, Frankfurter Allgemeine Zeitung a relatat în ediţia online că făptaşul a fost Jens R., de 48 de ani, care locuia la aproximativ doi kilometri de locul crimei, relatează Reuters.

Postul de televiziune ZDF, citat de agenţia britanică de presă, a relatat că poliţia a efectuat percheziţii în apartamentul acestuia. S-a descoperit că a avut contact cu extremişti de dreapta, dar nu s-a găsit nimic până acum care să dovedească faptul că era el însuşi un extremist.

Sueddeutsche Zeitung a scris că bărbatul avea probleme psihologice, însă Ministerul de Interne din Renania de Nord-Westfalia nici nu a confirmat, nici nu a negat informaţia.

Cancelarul Angela Merkel a declarat într-un comunicat că a fost “profund şocată”.

Casa Albă a emis sâmbătă seara un comunicat în care sunt transmise “gândurile şi rugăciunile” preşedintelui Donald Trump către familiile celor ucişi.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a scris pe Twitter: “Toate gândurile mele sunt cu victimele atacului din Munster. Franţa împărtăşeşte suferinţa Germaniei”.

Citește și : Marea Britanie : Boris Johnson l-a descris Jeremy Corbyn drept “idiot util Kremlinului”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.