X

Poliţia scoţiană le cere locuitorilor să fie vigilenţi în timpul COP26

Poliţia scoţiană a lansat luni un apel în care cere publicului să dea dovadă de vigilenţă în timpul Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP26), care începe în 31 octombrie la Glasgow, pentru a putea preveni infracţiunile, inclusiv eventuale acte de terorism, transmite DPA, potrivit agerpres.

Poliţia scoţiană a lansat o campanie de informare de şase săptămâni în cadrul măsurilor de securitate pentru evenimentul ce va reuni peste 100 de lideri din întreaga lume.

Citeşte şi: ‘Pandora Papers’: Mai mulţi lideri mondiali sunt acuzaţi de evaziune fiscală – Black News

”COP26 va prilejui una dintre dintre cele mai ample operaţiuni ale poliţiei înregistrate vreodată în Regatul Unit şi intenţionăm să folosim toate resursele aflate la dispoziţie pentru a susţine organizarea unui eveniment în siguranţă”, a declarat responsabilul poliţiei scoţiene pentru acest summit, Mark Hargreaves.

”Împreună vom ţine în siguranţă COP26 şi Scoţia”, a subliniat el.

Cooperarea publicului cu poliţia, Project Servator, s-a dovedit eficientă şi pe parcursul altor evenimente, precum Jocurile Commonwealth-ului şi Festivalul de la Edinburgh.

Citeşte şi: Talibanii au anihilat o celulă a ISIS în Afganistan – Black News

Dave Marshall, reprezentant al poliţiei transporturilor din Marea Britanie, a subliniat că în ultimii şase ani acest tip de parteneriat între poliţie şi public a dat rezultate bune în combaterea infracţionalităţii în reţeaua de transport britanică, inclusiv în descurajarea unor acte de terorism, în special atunci când a fost vorba despre evenimente de amploare importante.

”Project Servator va forma o parte esenţială a operaţiunii poliţiei pentru COP26, întrucât lucrăm strâns cu poliţia scoţiană şi cu partenerii din transportul feroviar pentru a garanta siguranţa şi securitatea călătorilor”, a explicat Marshall. 

Tags: Conferinţa Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (COP26)Dave MarshallEdinburghglasgowmarea britanieMark HargreavesProject Servatorscotia
Categorii: Diaspora