X

Poliţia şi-a întocmit raportul pe primul semestru din 2024

Poliţia şi-a întocmit raportul pe primul semestru din 2024

În cadrul Inspectoratului General al Poliției s-a desfășurat ședința de bilanț a activității pentru primele șase luni ale anului curent.

La ședință a participat Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros. În cadrul ședinței, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a prezentat raportul privind rezultatele obținute în diverse domenii de competență, precum și problemele, dificultățile și provocările depășite de instituție. Totodată, au fost stabilite prioritățile pentru perioada următoare.

Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în regiunea Kaluga

Poliția își propune să implementeze următoarele obiective: îmbunătățirea capacităților de reacționare și intervenție, extinderea conceptului de activitate polițienească comunitară, operaționalizarea Laboratorului ADN, consolidarea capacităților în prevenirea, examinarea și investigarea cazurilor de violență în familie, violență față de femei și infracțiunilor privind viața sexuală. De asemenea, se urmărește curmarea activităților infracționale în domenii cu risc sporit, precum traficul de ființe umane, traficul de droguri, contrabanda de armament, falsificarea și spălarea banilor, terorismul și criminalitatea cibernetică.

Poliţia şi-a întocmit raportul pe primul semestru din 2024

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a subliniat:

„Vă îndemn să vă faceți în continuare datoria cu devotament, seriozitate, implicare și profesionalism, fiind mereu în slujba cetățeanului.”

De asemenea, a menționat importanța creării unui sistem puternic, bazat pe principiile comunicării eficiente, corectitudinii, imparțialității și echității.

Tags: Adrian EfrosInspectoratul General al Poliţiei (IGP)politiaraportViorel Cernăuțeanu
Social