X

Poliția somaleză a confiscat sute de voaluri islamice

Poliția somaleză a confiscat sute de voaluri islamice

Poliția somaleză a confiscat sute de voaluri islamice de la locuitoarele unui oraș din sudul Somaliei. Forțele de securitate au invocat probleme de securitate.

Polițiștii din orașul Kismayo, din sudul Somaliei, au confiscat sute de voaluri islamice de la localnice, a declarat Warsame Ahmed Gelle, șeful poliției din oraș, citat de BBC, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Warsame Ahmed Gelle a spus pentru televiziunea de stat că autoritățile au desfășurat o operațiune specială deoarece jihadiștii ar putea să-și ascundă identitatea și să comită atacuri.

Mai multe regiuni din sudul și centrul Somaliei sunt controlate de al-Shabab, care este afiliată al-Qaeda. Organizația se luptă de aproape 20 de ani cu guvernul recunoscut în plan internațional.

Statul a introdus interdicția purtării voalului în 2013, invocând riscuri de securitate. Conform statisticilor guvernamentale, religia islamică este practicată de aproximativ 99% din populația Somaliei.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: Al-QaedaKismayovoaluriWarsame Ahmed Gelle
Diverse