X

Poliţia spaniolă a arestat 20 de persoane pentru trafic de persoane

Poliţia spaniolă a anunţat luni arestarea a 20 de persoane care practicau traficul de persoane între Maghreb şi Spania via Mediterana, informează AFP, potrivit agerpres. Reţeaua este considerată responsabilă de un naufragiu survenit în februarie soldat cu moartea a patru oameni.

Traficanţii îşi abordau victimele, în majoritate marocani şi minori, la Ceuta, enclavă spaniolă pe coasta nordică a Marocului, la câţiva kilometri de coasta de sud a Spaniei, a menţionat într-un comunicat poliţia spaniolă.

Citeşte şi: 60 de ani de când Rusia şi Iuri Gagarin au cucerit spaţiul – Black News

După convenirea “onorariului” mediu de 2.500 de euro, migranţii făceau traversarea către peninsula iberică în ambarcaţiuni de 7-10 persoane.

Operaţiunea anunţată de poliţia spaniolă a mobilizat 150 de poliţişti şi agenţi ai Europol şi a dus de asemenea la confiscarea a cinci arme de foc, a trei ambarcaţiuni şi a unei sume neprecizate de bani lichizi.

În februarie, patru oameni au murit în naufragiul unei bărci despre care se crede că aparţinea acestei reţele.

Citeşte şi: Germania sare de 3 milioane de infectări cu COVID – Black News

Decesele migranţilor prin înec sunt frecvente în zona respectivă a Mediteranei de vest: 330 de oameni au murit în aceste ape în 2020, conform unui bilanţ al Organizaţiei internaţionale pentru migraţie (OIM).

Circa 4377 de migranţi au ajuns în Spania pe mare de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lui martie, mai mult de jumătate dintre ei debarcând pe arhipelagul spaniol al Canarelor, scena unui flux migratoriu aflat în creştere de la sfârşitul lui 2019.

Tags: CeutaEuropolMaghrebMarocMediteranamigrantispania
Categorii: Diaspora