X

Poliţia spaniolă a confiscat peste 30 tone de haşiş în Atlantic de la o grupare infracţională ruso-bulgară

Poliţia spaniolă a anunţat miercuri că a confiscat peste 30 tone de haşiş găsite la bordul a patru ‘narco-veliere’ care transportau drogurile în contul unei organizaţii infracţionale ruso-bulgare, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Este vorba despre cea mai mare operaţiune realizată până acum în Spania împotriva traficului de haşiş pe cale maritimă’, a precizat poliţia într-un comunicat.

Citește și : România este din nou arătată cu degetul în raportul Comisiei Europene

 

Cele patru veliere au fost interceptate în Atlantic în timpul unei operaţiuni desfăşurate între 24-28 septembrie, în urma căreia au fost arestat nouă persoane ‘de origini bulgară şi rusă’.

Velierele, sub pavilion britanic, german şi olandez, fuseseră închiriate de ‘ceea ce anchetatorii consideră a fi cea mai mare organizaţie criminală dedicată traficului de haşiş pe cale maritimă’ şi ai cărei şefi sunt de origine bulgară, afirmă poliţia.

În total, dacă se adaugă capturile realizate de la începutul anului, acestei organizaţii i-au fost confiscate aproape 35 de tone de haşiş şi şase veliere, în valoare totală de peste 5 milioane de euro.

Autorităţile spaniole au întreprins aceste operaţiuni cu sprijinul celor din Marea Britanie, Olanda, Grecia, Italia şi al Europol.

Citește și : Comisia Europeană pune la colţ Polonia şi Ungaria

Spania, unde sunt bine implantate reţele infracţionale din ţări ale Europei de Est, este una din principalele porţi de intrare a drogurilor în Europa.

La mijlocul lunii septembrie, aproape o tonă de cocaină, destinată pieţei europene şi cu o valoare estimată la peste 40 milioane de euro, a fost confiscată de pe un velier sub pavilion croat, în largul insulelor Canare, autorităţile spaniole şi cele croate vorbind despre o ‘nouă rută africană’ a drogului.

Tags: droguriEuropolhaşişitaliaspania
Categorii: Diaspora