X

Poliţia spaniolă a distrus o rețea complexă a traficanților de migranți

Poliţia spaniolă a anunţat vineri că a destructurat o reţea de traficanţi din Bangladesh care facilita tranzitarea prin Africa de Nord a unor migranţi proveniţi din subcontinentul indian, de la o distanţă de peste 8.000 de km, pentru a-i aduce pe Marea Mediterană în Spania, relatează AFP, potrivit agerpres.

Migranţii trebuiau să plătească între 14.000 şi 20.000 de euro traficanţilor pentru a-i ajuta să traverseze marea în barcă cu motor, cum fac de obicei africanii, care formează majoritatea imigranţilor clandestini în Spania, a precizat poliţia într-un comunicat.

Citește și: FANI lovește cu putere India (VIDEO): Peste un milion de oameni au fost evacuați!

Cel puţin 350 de migranţi din Bangladesh, India, Pakistan sau Sri Lanka ar fi intrat în Spania în acest mod, potrivit poliţiei.

Organizaţia era formată din mai multe structuri: una recruta candidaţii la emigrare în ţările de origine, alta se ocupa de sejurul în ţările de tranzit, Algeria şi Maroc, şi alta de traversarea clandestină către Spania în bărci cu motor.

Forţele de ordine spaniole au arestat 11 persoane instalate la Barcelona, unde îşi aveau sediul liderii organizaţiei, a indicat poliţia, care nu a precizat data arestării.

Citește și: Rezultatul alegerilor locale din UK penalizează atât partidul lui May, cât și opoziția

Traficanţii obţineau în mod fraudulos vize la consulatul Algeriei din India. Apoi îi ajutau pe migranţi să ajungă pe jos din Algeria în Maroc, unde trebuiau să aştepte deseori mai multe luni înainte de a efectua traversarea pe mare.

După ce ajungeau în Spania, reţeaua le fabrica paşapoarte false sau extrase de cazier judiciar bengalez.

De la începutul anului, peste 7.800 de migranţi au ajuns în Spania, cea de-a doua poartă de intrare a imigraţiei clandestine în Europa, după Grecia, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM).

Tags: Africa de NordBangladeshIndiamarea mediteranamigrantiOIM (Organizaţia Internaţională pentru Migraţie)pakistanspaniaSri Lanka
Categorii: Diaspora