Poliţia spaniolă arestează nouă extremiști catalani

Publicat:

Poliţia spaniolă a arestat luni nouă activişti având legături cu mişcarea pro-independenţă din Catalonia şi care ar fi pregătit acţiuni violente, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Operaţiunea de luni a poliţiei a urmat după o anchetă lansată acum mai mult de un an de Înalta Curte a Spaniei, a declarat un purtător de cuvânt al Gărzii Civile.


Citește și: Taifunul Tapah face ravagii în Japonia: 30 de oameni au fost răniți!

Conform poliţiei, ancheta şi raidurile au vizat grupări locale care acţionează sub denumirea Comitetul pentru Apărarea Republicii (CDR), care a organizat proteste periodice în Catalonia după arestarea liderilor separatişti catalani în urma declarării independenţei în 2017.

Conform poliţiei, ar mai putea fi operate şi alte arestări.

Potrivit cotidianului La Vanguardia, percheziţiile au început la ora locală 05.00 (03.00 GMT), în mai multe oraşe din Catalonia, printre care Sabadell şi Parets del Valles.

Poliţia a precizat că a confiscat documente şi calculatoare. ‘În plus, am găsit numeroase materiale şi substanţe ce sunt considerate precursori pentru fabricarea de explozivi, susceptibile (până la confirmarea de către specialişti) de a fi folosite la producerea de dispozitive explozive’, a indicat poliţia.

Conform unui purtător de cuvânt, dacă se va confirma că materialele confiscate luni urmau să fie folosite pentru explozivi, aceasta ar fi o premieră pentru CDR.

Anul trecut, într-o tentativă de a marca un an de la referendumul de independenţă, membri ai CDR au ocupat o gară din Girona şi au blocat autostrăzi. Ulterior au încercat, fără succes, să ia cu asalt parlamentul regional.

Citește și: Hassan Rohani denunță prezenţa ‘forţelor străine’ în Golf

În prima jumătate a lunii octombrie este aşteptat un verdict în procesul împotriva a 12 lideri separatişti pentru rolul avut în referendumul şi declaraţia de independenţă din 2017.

Un sondaj publicat în iulie de un institut public catalan a indicat cel mai scăzut nivel de susţinere pentru independenţă din ultimii doi ani, 44% dintre respondenţi pronunţându-se pentru, iar 48,3% împotrivă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate Ambasada Iordaniei în Franţa, la Neuilly-sur-Seine, în Hauts-de-Seine, a fost...

Kamala Harris, vizită rară la graniţa dintre SUA şi Mexic

Kamala Harris, vizită rară la graniţa dintre SUA şi Mexic Vicepreşedintele american Kamala Harris a făcut o călătorie rară la graniţa dintre SUA şi Mexic,...

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.