Poliția suedeză va amplasa microfoane ascunse la periferia capitalei Stockholm

Publicat:

Poliţia suedeză a primit undă verde pentru a amplasa microfoane ascunse în cadrul eforturilor de a combate criminalitatea în cartierele de la periferia capitalei Stockholm unde rata ei este ridicată, relatează agerpres .

Microfoanele vor fi amplasate în mai multe zone din cartierul Jarva, în nordul capitalei suedeze, potrivit ziarului Svenska Dagbladet, citat joi de agenţia Xinhua.


“Ştiu că Departamentul de Poliţie din New York a folosit mult timp microfoanele cu mare succes”, a declarat Joakim Soderstrom, responsabil pentru operaţiunile poliţiei de supraveghere cu camere video.

Citește și : Londra : Bilanţul final al persoanelor decedate în incendiul din Grenfell Tower a ajuns la 71
“Din câte ştiu, este prima dată când o autoritate poliţienească suedeză primeşte permisiunea” de a folosi microfoane, a adăugat Soderstrom.

Microfoanele ascunse vor putea să înregistreze sunetele provenite de la împuşcături, explozii şi sticlă spartă. De asemenea, ele pot detecta ţipete. Microfoanele vor fi conectate la sediul poliţiei şi ofiţerii aflaţi în zonă în timpul serviciului vor primi mesaje text sau e-mailuri când are loc un incident suspect serios.

Săptămâna trecută, administraţia oraşului Stockholm a aprobat de asemenea utilizarea în continuare a camerelor de supraveghere pentru încă cinci ani în Rinkeby, Tensta şi Husby, trei suburbii din Stockholm care au fost afectate de împuşcături, revolte şi criminalitate organizată.

În 2013, Husby a ajuns pe prima pagină a presei internaţionale după ce acolo au izbucnit revolte violente şi poliţia suedeză o clasifică acum ca fiind una dintre cele 23 de zone “deosebit de vulnerabile” din Suedia. Aceste zone sunt cunoscute pentru nivelurile ridicate ale criminalităţii, problemele sociale, ameninţările la adresa poliţiei, iar în unele cazuri, pentru prezenţa semnificativă a extremiştilor violenţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.