X

Poliţia turcă are o înregistrare audio care indică faptul că Khashoggi a fost ucis consulat (surse)

Autorităţile turce se află în posesia unei înregistrări audio care arată că jurnalistul dispărut Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, au declarat luni un oficial turc şi o sursă din cadrul serviciilor de securitate, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

‘Poliţia turcă are o înregistrare audio care indică faptul că Khashoggi a fost ucis la Consulatul Arabiei Saudite’, a subliniat sursa din serviciile de securitate, fără să ofere alte detalii.

Citește și : Germania: Luarea de ostatici din Koln s-a încheiat. Autorul atacului a fost imobilizat

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, care trăia în exil în SUA, un critic al puterii de la Riad şi editorialist la publicaţia The Washington Post, nu a mai dat niciun semn de viaţă de când a intrat în consulatul ţării sale la Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o femeie cu cetăţenia turcă. Logodnica sa susţine că el nu a ieşit de acolo, conform mass-media de la Ankara.

Potrivit oficialilor turci, Jamal Khashoggi a fost asasinat de agenţi saudiţi.

Arabia Saudită dezminte categoric orice implicare în dispariţia jurnalistului, un critic al politicilor Riadului. Ministrul de interne saudit a calificat aceste acuzaţii drept ‘minciuni’. Oficialii saudiţi au afirmat că Jamal Khashoggin a părăsit consulatul la scurt timp după ce a intrat în clădire. Riadul a acceptat totuşi să participe la ancheta declanşată de autorităţile turce. O delegaţie saudită a sosit vineri în acest sens în Turcia, potrivit presei.

Citește și : Ungaria este prima ţară care interzice locuitul pe străzi

Preşedintele american, Donald Trump, a evocat luni posibilitatea ca jurnalistul saudit Jamal Khashoggi să fi fost ucis de “elemente incontrolabile”. El a anunţat într-o postare pe Twitter că a vorbit cu regele Salman al Arabiei Saudite, care i-a spus că ‘nu ştie’ nimic despre soarta jurnalistului saudit dispărut Jamal Khashoggi. Donald Trump a mai anunţat că îl ‘trimite imediat’ pe secretarul de stat Mike Pompeo în Arabia Saudită pentru a vorbi direct cu regele Salman.

Tags: exilIstanbulJamal KhashoggijurnalistRiadSUA
Categorii: DiasporaSinteze