Politicieni de opoziţie italieni îl acuză de rasism pe ministrul agriculturii, care a evocat riscul ‘înlocuirii etnice’

Publicat:

Politicieni de opoziţie italieni l-au acuzat de rasism pe ministrul agriculturii Francesco Lollobrigida care a avertizat recent cu privire la riscul ”înlocuirii etnice” ca soluţie la problemele demografice din Italia, relatează DPA, potrivit agerpres.  

“Nu ne putem resemna cu ideea unei înlocuiri etnice: italienii au mai puţini copii, aşa că să-i înlocuim cu alţii. Nu aceasta este calea de urmat”, a declarat Francesco Lollobrigida, membru al partidului de extrema dreapta Fratelli d’Italia, condus de premierul Giorgia Meloni. El a făcut referire la ratele mici la natalităţii şi la sosirea a mii de migranţi în Italia.


Citește și : Kim Jong Un ordonă lansarea primului satelit nord-coreean de spionaj

Stefano Bonaccini, un lider socialist, s-a arătat miercuri indignat de comentariile lui Francesco Lollobrigida: ”Acestea sunt cuvinte inadmisibile şi eu sper că Lollobrigida va prezenta scuze pentru ele”.

Primarul oraşului Florenţa, Dario Nardella, l-a criticat la rândul său pe ministrul agriculturii pentru comentariile sale. ”A defini imigraţia drept un substitut etnic este o exprimare inacceptabilă care ne readuce în vremurile întunecate ale istoriei noastre”, a subliniat el.

Anterior, lidera opoziţiei, Elly Schlein, din Partidul Democrat (centru-stânga), a condamnat “afirmaţiile respingătoare şi impregnate de teoria supremaţiei rasei albe”. Mai mult, a remarcat ea, Francesco Lollobrigida a făcut aceste afirmaţii într-un moment în care preşedintele italian Sergio Mattarella asista la o comemorare în lagărul de concentrare nazist de la Auschwitz.

Lollobrigida a părut să nu fie impresionat de aceste critici, reiterându-şi poziţia. ”Imigraţia nu este soluţia la declinul populaţiei”, a afirmat el într-un mesaj video postat pe Facebook.

Partidul Fratelli d’Italia a câştigat alegerile din 2022 cu promisiunea de a creşte rata natalităţii din Italia şi de a reduce numărul sosirilor de migranţi prin Marea Mediterană.

Citește și : Imperiul post-imperial

În 2022, în Italia s-au născut 392.598 de copii, cu 7.651 mai puţini decât în 2021, potrivit Institutului de statistică italian (Istat).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.