X

Politicienii germani nu văd cu ochi buni noua iniţiativă a Theresei May pentru Brexit

Cea mai recentă iniţiativă a premierului britanic Theresa May pentru a-i determina pe parlamentari să aprobe proiectul ei de acord care să permită Marii Britanii să părăsească Uniunea Europeană în bune condiţii a fost întâmpinată cu scepticism de către politicieni germani, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

“Din păcate, mă tem că noua propunere nu schimbă nimic substanţial “, a declarat preşedintele comisiei pentru afaceri externe a parlamentului german, Norbert Roettgen.

Citeşte şi: Razii de amploare împotriva crimei organizate din Germania

“Theresa May într-adevăr încearcă prezentând acelaşi lucru în mod repetat, în noi încercări”, a declarat politicianul creştin-democrat (CDU).

Roettgen a apreciat că votul în Camera Comunelor privind proiectul de lege pentru Brexit ar fi trebuit să fie legat direct de un al doilea referendum. ”Aceasta ar fi fost ceva nou”, a spus el.

Acordul urmează să fie prezentat parlamentului la începutul lunii viitoare. Parlamentarii l-au respins deja de trei ori. Marea Britanie va rămâne în UE până la 31 octombrie – un termen limită care a fost amânat din 31 martie.

Nils Schmid, care s-a adresat în numele social-democraţilor (SPD), a exprimat opinii similare. “Un al doilea referendum ar fi trebuit să se desfăşoare de mult, după ce guvernul şi parlamentul au fost în impas luni de zile “, a spus explicat el, exprimându-şi îndoiala cu privire la autoritatea pe care premierul britanic o mai are în cadrul Partidului Conservator pentru a obţine aprobarea acestei ultime iniţiative în Camera Comunelor.

Citeşte şi: Trump numeşte o altă femeie la conducerea US Air Force

Alexander Lambsdorff (FDP, liberal) a apreciat că Theresa May pare pur şi simplu disperată în această etapă. ”Proprii ei oameni îi caută un succesor într-un mod destul de deschis”, a spus el în legătură cu politicieni ai Partidului Conservator care au o poziţie de contestare a actualului leadership.

”Şi social-democraţii la fel de iresponsabili îi resping fiecare propunere mai repede decât ar putea să o citească”, a menţionat de asemenea Lambsdorff, referindu-se la Partidul Laburist, de opoziţie, condus de Jeremy Corbyn. El a cerut UE să respingă orice încercare a premierului May de a solicita o nouă amânare în procesul privind Brexitul. 

Tags: Alexander Lambsdorff (FDPbrexitCamera Comunelorgermanialiberal)marea britanieNils SchmidTheresa Mayuniunea europeana
Categorii: Diaspora