X

Politicienii germani se tem de RADICALIZAREA oponenţilor la măsurile anti-covid. Un client a împuşcat mortal un casier pentru că a refuzat să poarte mască! (VIDEO)

Un incident survenit la o benzinărie din Germania în legătură cu purtarea măştii şi soldat cu împuşcarea mortală a unui casier i-a determinat pe unii politicieni germani să atenţioneze asupra “radicalizării” celor care se opun măsurilor anticoronavirus, relatează marţi dpa şi AFP, potrivit agerpres.

Într-un mesaj pe Twitter, candidata Verzilor la postul de cancelar la alegerile din weekend, Annalena Baerbock, a asociat incidentul produs sâmbătă în oraşul Idar-Oberstein (vest) cu mişcarea Querdenken (Gândirea laterală), din care fac parte persoane ferm opuse acestor măsuri.

Citeşte şi: Certificatul de vaccinare devine OBLIGATORIU pentru a fi lăsat la toaletă – Black News

“Radicalizarea scenei Gândirii Laterale mă îngrijorează foarte profund. Noi toţi trebuie să contracarăm intensificarea urii”, a scris ea.

La rândul său, secretarul general al Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), Paul Ziemiak, a scris că “un tânăr a fost practic executat pentru că a încercat să insiste asupra obligaţiei de a purta mască”.

Acest lucru reprezintă “un nivel de neconceput de radicalizare”, a conchis Ziemiak.

Candidatul social-democrat la cancelarie, Olaf Scholz, a transmis de asemenea pe Twitter că este “foarte şocat de faptul că cineva a fost ucis pentru că a vrut să se protejeze şi să-i protejeze pe alţii”.

“Ca societate, trebuie să ne opunem ferm urii. Autorul infracţiunii trebuie pedepsit sever”, a adăugat Scholz, în prezent favorit în sondaje la succesiunea Angelei Merkel.

În incidentul de sâmbătă, un client în vârstă de 49 de ani s-ar fi enervat când casierul a refuzat să-i vândă bere pentru că nu purta mască. Suspectul, care a fost reţinut, a mărturisit că l-a ucis pe studentul în vârstă de 20 de ani cu un glonţ în cap, explicând că a făcut acest gest pentru că nu mai suporta povara pandemiei, a declarat luni procurorul Kai Fuhrmann.

Citeşte şi: Partidul lui Justin Trudeau câştigă alegerile din Canada – Black News

Iniţial, bărbatul a plecat din benzinărie lăsând baxul de bere pe tejghea, revenind peste o oră şi jumătate, de această dată cu mască de protecţie, pe care şi-a scos-o însă la casă pentru a-i atrage atenţia casierului. Acesta l-a atenţionat din nou să-şi pună masca corect, după care clientul a scos un revolver şi a tras asupra casierului, care a murit pe loc, a precizat poliţia.

Suspectul s-a prezentat a doua zi la postul local de poliţie.

Tags: Annalena BaerbockgermaniaIdar-ObersteinKai FuhrmannOlaf ScholzPaul ZiemiakQuerdenken (Gândirea laterală)radicalizare
Categorii: Diaspora