X

Poliţist condamnat pentru uciderea celei mai tinere victime de la protestele din parcul Gezi din Istanbul

Un poliţist a fost condamnat la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea celei mai tinere victime din timpul protestelor care au avut loc în 2013 în parcul Gezi din Istanbul, a anunţat vineri agenţia de presă Anadolu, preluată de dpa, potrivit agerpres

În mai 2013, o demonstraţie împotriva planurilor de dezvoltare într-unul din puţinele spaţii verzi ale metropolei s-a transformat într-un protest anti-guvernamental major care a durat mai multe zile şi a fost în cele din urmă reprimat de forţele de ordine. Ciocnirile au provocat mai mulţi răniţi şi câteva decese.

Citește și : Alegeri parlamentare anticipate în Armenia

În luna iunie a acelui an, adolescentul Elvan a fost rănit la cap de un recipient de gaze lacrimogene, în marja protestelor, în cartierul Okmeydani. Părinţii lui susţin că băiatul se ducea să cumpere pâine.

Elvan a murit pe 11 martie 2014, la vârsta de 15 ani, după luni de zile în care s-a aflat în comă.

La acea vreme Recep Tayyip Erdogan era premier, însă a devenit preşedinte al Turciei în august 2014. El a vorbit în trecut despre acele proteste ca despre un “atac mişelesc”, calificându-i pe participanţi drept “terorişti”.

Citește și : UE se pregătește ‘să-l ardă la buzunar’ pe Lukaşenko

Tags: ElvanGeziinchisoareIstanbulOkmeydaniRecep Tayyip Erdogan
Categorii: Diaspora