X

Poliţiştii americani îşi dau iar în petec. VIDEO – Un tânăr de culoare a murit după ce a fost împuşcat de 20 de ori

Un afro-american în vârstă de 26 ani a fost ucis de către poliţişti în parcarea unui supermarket Walmart din California (vestul SUA), au anunţat miercuri autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Diante Yarber, care nu era înarmat, se afla la volanul unui vehicul în parcarea supermarketului Walmart situat în localitatea Barstow, la 185 kilometri nord-est de Los Angeles. În maşină se aflau patru persoane.

Diante Yarber

Citeşte şi: Primul succes al lui Mike Pompeo. Noul ‘cârmaci’ al diplomaţiei americane s-a întâlnit cu Kim Jong Un (WP)

O tânără de 26 de ani care stătea pe bancheta din spate, Mariana Tafoya, a fost atinsă de gloanţe şi este spitalizată, a indicat avocatul lui Diante Yarber, Lee Merritt. Potrivit acestuia, poliţiştii au tras 30 de gloanţe, dintre care 20 l-au lovit pe Diante Yarber în timpul acestui incident produs la 5 aprilie.

În această săptămână, avocatul intenţionează să formuleze o plângere penală contra poliţiei, în numele familiei lui Diante Yarber, tatăl a trei copii cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani.

Poliţia a explicat într-un comunicat că a intervenit în urma unui apel care denunţa un ‘vehicul suspect în parcarea’ supermarketului.

Conform sursei citate, victima a refuzat să se supună ordinelor poliţiştilor care îi ceruseră să iasă din automobilul său. Mai mult, Diante Yarber a accelerat vehiculul în marşarier, lovind maşina poliţiei înainte de a-şi lansa automobilul în direcţia poliţiştilor. Ulterior, el a lovit o altă maşină a poliţiei.


Citeşte şi: Poliţia germană ‘ia la puricat’ mafia thailandeză. Operaţiune de amploare pentru combaterea prostituţiei

Numai după aceea poliţiştii au deschis focul, precizează comunicatul citat.

Biroul şerifului din San Bernardino, în a cărui jurisdicţie se află localitatea Barstow, a indicat că Diante Yarber era ‘căutat pentru a fi interogat cu privire la o infracţiune recentă în care a fost implicat un vehicul furat’.

Tags: BarstowcaliforniaDiante Yarberlos angelesMariana TafoyaSan BernardinoSUAWalmart
Categorii: Știrile zilei