Poliţiştii britanici au ‘mână liberă’ pentru identificarea și arestarea agenților străini

Publicat:

Poliţiştii britanici au primit de joi puteri sporite pentru a controla identitatea şi a aresta persoane suspectate de ‘activitate străină ostilă’, o măsură luată ca răspuns la atacul din 2018 de la Salisbury cu agentul neurotoxic Noviciok, atac imputat de Londra Moscovei, transmite AFP, potrivit agerpres.

Poliţişti special antrenaţi vor putea lua noile măsuri în cazuri legate de spionaj şi de ingerinţă străină, prevăd dispoziţiile unei legi privitoare la antiterorism şi securitatea frontierelor, votată în 2019 şi care intră în vigoare joi.


Citește și: INCENDIU puternic în California (VIDEO)! Sute de case au fost evacuate!

‘Ameninţarea reprezentată pentru Marea Britanie de activităţile străine ostile este în creştere şi evoluează constant’, a declarat ministrul de interne Priti Patel.

‘Aceste noi puteri le trimit persoanelor implicate mesajul foarte clar că acest guvern are toleranţă zero pentru cei care acţionează contrar intereselor britanice’, a adăugat ea.

‘Consider însă că trebuie făcut mai mult şi vom elabora o nouă legislaţie pentru a aduce legile la zi şi a crea unele noi pentru a fi cu un pas înaintea ameninţării’, a mai afirmat ministrul de interne.

Citește și: Un ministru și apropiat al lui Maduro este infectat cu coronavirus

Otrăvirea cu Noviciok a fostului spion rus Serghei Skripal în martie 2018, în oraşul Salisbury, a înveninat relaţiile, deja tensionate, între Londra şi Moscova.

Rusia a dezminţit orice implicare în atac, dar cazul a dus la un val de expulzări încrucişate de diplomaţi, fără precedent de la sfârşitul Războiului Rece, între Londra şi aliaţii săi, pe de o parte, şi Moscova, de cealaltă parte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante Conducerea Rusiei urmărește campania prezidențială din SUA...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.