Poliţiştii din Hong Kong au dispersat mai multe proteste paşnice din centrele comerciale

Publicat:

Sute de poliţişti antirevoltă au dispersat duminică mai multe proteste din centrele comerciale din Hong Kong prin care demonstranţii îşi exprimau nemulţumirea că autorităţile abuzează de regulile privind distanţarea socială pentru a limita libertăţile civile, relatează DPA, scrie agerpres.

În mall-ul Moko din Mong Kok, un poliţist a tras cu bile cu piper în protestatarii şi jurnaliştii care se aflau la un nivel mai sus, după ce înspre grupul de poliţişti din care făcea parte a fost aruncată o sticlă cu apă.


Citește și : Obama, atac dur la adresa lui Trump: Gestionarea crizei, ‘un dezastru haotic absolut’

Poliţia a arestat 11 persoane, printre care şi fetiţă de 12 ani, şi a aplicat zeci de amenzi pentru încălcarea unui ordin privind distanţarea socială care interzice ca mai mult de opt persoane să se adune într-un spaţiu public.

Parlamentarul democrat Andy Yu a spus că doi elevi care sunt şi jurnalişti, cu vârsta de 13 şi respectiv 16 ani, au fost “arestaţi pe nedrept” în centrul comercial Harbour City din districtul Tsim Sha Tsui.

Unul dintre bărbaţii care a fost amendat la mall-ul Moko a declarat pentru postul RTHK că se afla la cumpărături şi nu protesta atunci când a fost amendat de poliţie.

Anterior în cursul zilei, o puternică prezenţă poliţienească a dejucat organizarea unui marş pentru independenţa Hong Kong-ului organizat pe platformele de social media.

Totuşi, sute oameni care purtau măşti au participat la protestele din centre comerciale în cel puţin şase districte.

Unii protestatari au afişat bannere care militau pentru independenţa Hong Kong-ului, în timp ce alţii au intonat imnul protestelor “Glory to Hong Kong”.

Un bărbat de vârstă mijlocie a afişat o pancartă care critica poliţia după un incident de săptămâna trecută, când doi poliţişti au fost prinşi după ce au furat 25 kg de droguri dintr-o captură recentă.

În timp ce poliţia dispersa protestele, un grup de demonstranţi a baricadat câteva străzi în jurul mall-ului Moko, folosind garduri de metal şi elemente de semnalizare rutieră. Poliţia a degajat rapid aceste baraje.

Citește și : FMI avertizează că protecţionismul ar putea afecta redresarea economiei mondiale

De-a lungul întregii zile, poliţia antirevoltă a oprit şi a percheziţionat zeci de tineri în apropiere de feribotul din Tsim Sha Tsui şi de centrele comerciale unde s-au adunat protestatarii. Într-unul dintre aceste mall-uri, poliţia i-a îndepărtat de ziariştii care veniseră să relateze despre proteste.

Comunitatea protestatarilor acuză guvernul că menţine regulile de distanţare socială pentru a împiedica protestele, întrucât oraşul nu a mai înregistrat noi cazuri de coronavirus în ultimele trei săptămâni.

Protestele au izbucnit în iunie anul trecut în urma propunerii unei legi percepute ca o ameninţare la autonomia Hong Kong-ului faţă de China.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei Un trib care nu a avut contacte...

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.