X

Poliţiştii francezi au făcut aproape şase milioane de controale

De la începutul carantinei împotriva coronavirusului, poliţiştii francezi au făcut 5,8 milioane de controale, a anunţat miercuri ministrul de interne Christophe Castener, citat de Reuters, potrivit agerpres. El şi-a avertizat concetăţenii să nu cedeze tentaţiei de a pleca în vacanţe de primăvară, care începe în acest weekend în unele părţi din Franţa.

Din 17 martie, când în Franţa au fost introduse restricţiile de circulaţie, poliţia a întocmit 359.000 de procese verbale pentru nerespectarea măsurilor respective, a arătat oficialul pe canalul de ştiri LCI. ‘Când controlăm, nu vrem să facem procese verbale, ci să garantăm izolarea’, a precizat el.

Citeşte şi: Trump: ‘Următoarele două săptămâni foarte, foarte dificile!’

Francezii au nevoie de certificate pentru a ieşi din locuinţe; sunt acceptate doar câteva motive, cum ar fi cumpărăturile, mersul la serviciu sau consultaţiile medicale.

În privinţa turismului, Castaner a insistat: ‘Nu se pleacă în vacanţă în perioada de izolare’. Ministrul a informat că au fost intensificate controalele pe marile artere rutiere, în aeroporturi şi gări, iar oferta căilor ferate a fost redusă la 6% din capacitate. ‘Orice abuz va fi sancţionat’, a adăugat el, recunoscând că ‘izolarea este o constrângere pentru familii, ştiu, dar trebuie să rezistăm’.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în SUA

Prefecţilor li s-a cerut să verifice nivelul cazărilor de sezon în zonele turistice.

Tags: Christophe Castenercontroalecoronavirusfranta
Categorii: Externe