Poliţiştii germani au arestat un sirian de 19 ani, bănuit că pregătea un atac terorist

Publicat:

Poliţia germană a arestat marţi dimineaţa un sirian de 19 ani suspectat că pregătea un atentat islamist cu exploziv în Germania, a anunţat Parchetul antiterorist într-un comunicat, informează AFP, conform agerpres.

Bărbatul, prezentat ca Yamen A., a fost arestat în zori de forţele speciale ale poliţiei germane, în oraşul Schwerin, în nord-estul ţării, iar mai multe apartamente din această regiune situată la nord de Berlin au fost percheziţionate.


Tânărul este suspectat că ‘a planificat şi a pregătit în mod concret un atentat cu motivaţie islamistă în Germania, cu ajutorul unui exploziv foarte puternic’, a subliniat Parchetul federal german, competent în probleme de terorism.

Citeşte şi: Soţia cecenului acuzat că a vrut să-l omoare pe Putin, UCISĂ în apropiere de Kiev

‘Nu s-a stabilit deocamdată dacă suspectul avea deja o ţintă sau nu’, a precizat Parchetul, subliniind de asemenea că nu dispune de elemente privind apartenenţa suspectului la o ‘organizaţie teroristă’.

Potrivit anchetatorilor, sirianul a luat decizia ‘cel mai târziu în iulie 2017, de a face să explodeze o bombă în Germania, cu obiectivul de a ucide şi a răni un număr cât mai mare de persoane’.

În săptămânile ce au urmat, el a început să-şi procure produse chimice şi materiale necesare pentru construirea încărcăturii explozive. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.